Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Bocanci de protecţie şi importanţa lor la locul de muncă

Bocanci de protecţie şi importanţa lor la locul de muncă

Atunci când vine vorba de efectuarea oricerui tip de activitate la locul de muncă, este important că siguranță și protecția angajaților să fie prioritară, indiferent de domeniu sau împrejurări.

Bocanci de protecţie şi importanţa lor la locul de muncă
Bocanci de protecţie şi importanţa lor la locul de muncă
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Mar 2022   •   13:59

Fiecare companie poate stabili un anumit echipament de muncă pe care angajații au obligația de a-l purta atunci când sunt în timpul programului de lucru. În ceea ce privește muncă în condiții speciale sau periculoase, echipamentul de protecție conține și bocanci de protecție specifici, precum bocanci cu fier in bot.

În ce condiții se poartă bocanci de protecție?

Purtarea bocancilor de protecție la locul de muncă se impune în cazul în care există riscuri asupra sănătății angajatului precum: accidente cauzate de căderi de obiecte sau materiale, muncă la temperaturi foarte crescute sau scăzute sau muncă în prezența unor substanțe periculoase.

În cazul în care muncă se desfășoară la temperaturi înalte sau în prezența scanteilor, pe lângă bocanci, se impune purtarea și altor accesorii, precum, manusi sudor, cască de protecție sau masca de protecție.

Pe lângă bocanci, echipamentul de protecție trebuie să conțină și alte articole vestimentare care să asigure protecția angajatului pe toată perioada în care acesta se află la locul de muncă. Echipamentul trebuie să fie ales și conceput în conformitate cu condițiile ergonomice, în așa fel încât să fie pe măsură angajatului și să asigure în totalitate protecția acestuia.

Tipuri de încălțăminte de protecție

În funcție de condițiile locului de muncă, există mai multe tipuri de încălțăminte de protecție. Majoritatea companiilor impun purtarea unor cizme de protecție sau bocanci cu fier în bot.

În general, aceștia au în componentă lor blană sintetică care asigura confortul termic, bombeu metalic pentru protecția degetelor și o lamelă metalică care crește nivelul de protecție pentru talpa piciorului.

Acești bocanci de protecție au o rezistență mecanică crescută și un sistem șoc absorbant încorporat în design.

Talpa bocancilor este antiderapanta și antistatică, fiind rezistență la uleiuri, carburanți și alte substanțe care ar putea afecta sănătatea piciorului. Este importantă purtarea încălțămintei de protecție pe toată durata programului de muncă, pentru a se evita orice tip de pericol din mediul înconjurător.

Bocanci de protecție - cerințe în ceea ce privește protecția angajatului

Articolele de echipamente de munca trebuie să fie mereu confortabile, accesibile și confecționate din materiale rezistente, astfel încât angajatul să fie ferit de orice pericol la locul de muncă. Încălțămintea trebuie să ofere protecție împotriva umezelii, pătrunderii unor materiale fierbinți, topite sau incandescente sau a materialelor toxice, iritante sau caustice.

În funcție de condițiile locului de muncă, se impune purtarea unor cizme sau bocanci de protecție a căror talpa să fie protejată împotriva uzurii sau alunecărilor.

Încălțămintea de protecție la locul de muncă trebuie să protejeze atât glezna și talpa, cât și degetele de la picior. Este important că bocancii și restul echipamentului de muncă să fie păstrate în condiții bune pentru a asigura o rezistență cât mai lungă și o protecție în proporție de 100%.

Durata de purtare a unor bocanci depinde de condițiile de muncă, modul de purtare și gradul de uzură. Încălțămintea la locul de muncă trebuie să fie ușoară, ergonomică și confortabilă.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Virus periculos într-o localitate din Italia. Peste 300 de oameni au ajuns la spital
x close