Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Amenajarea unei băi mici. Sfaturi utile de la designeri

Amenajarea unei băi mici. Sfaturi utile de la designeri

Amenajarea unei băi de mici dimensiuni poate părea o misiune dificilă însă, cu un strop de imaginație și câteva trucuri de design interior poți să obții un spațiu modern și bine organizat.

amenajarea unei bai mici sfaturi utile de la designeri
Amenajarea unei băi mici. Sfaturi utile de la designeri
de Georgiana Adam    |    05 Feb 2024   •   09:48

În acest articol îți prezentăm pe scurt câteva sfaturi utile de la designeri care te pot ajuta să folosești la maximum spațiul disponibil, fără să sacrifici confortul sau designul.

Alege culori deschise în baie

Folosește culori deschise pentru pereți și podea, deoarece vor face ca spațiul să pară mai mare și mai luminos. Albul, tonurile de crem, sau pastelurile sunt alegeri bune pentru o baie mică.

Pentru a obține un contrast elegant, folosește baterii cada negru mat, încastrate sau montate pe perete.

Caută piese de mobilier și accesorii multifuncționale

Orice baie poate deveni un spațiu bine organizat și frumos amenajat dacă alegi de la început mobilier și accesorii care îndeplinesc mai multe funcții.

De exemplu, un dulap cu oglindă încorporată pentru medicamente sau produse cosmetice, un suport de prosoape care poate servi și ca suport pentru depozitarea altor obiecte, ori baterii baie cu mai multe funcții și accesorii.

Avantajele mobilierului suspendat

O baie mică nu înseamnă neapărat că trebuie să faci compromisuri în ceea ce privește depozitarea sau organizarea. Prin urmare, alege rafturi și dulapuri suspendate pentru a folosi din plin înălțimea pereților. Cu cât este vizibil mai mult spațiu din podea, cu atât baia ta va părea mai mare.

Pentru și mai mult spațiu, poți folosi inclusiv lavoare și vase WC suspendate. Îți vei mulțumi mai târziu, când vei descoperi cât de ușor este să faci curățenie în baia ta mică.

Atenție la modelele de baterii lavoar baie. Cele joase se potrivesc lavoarelor încastrate în blat, achiziționate în set cu un dulap, în vreme ce bateriile înalte sunt concepute pentru lavoarele instalate pe blat.

Oglindă mare într-o baie mică

Alege o oglindă mare pentru peretele de deasupra lavoarului, pentru a da senzația unei băi compacte care pare chiar și de două ori mai mare.

O oglindă mare poate însemna și mai mult spațiu de depozitare. Lucru ce nu poate fi ignorat într-o baie atât de mică. Prin urmare, alege inteligent și instalează în baie o oglindă mare, cu spațiu de depozitare integrat.

Înlocuiește cada cu o cabină de duș

În băile mici, cada iese din discuție. Din fericire, există numeroase opțiuni pentru amenajarea unui spațiu pentru duș, de la cabine de duș cu uși glisante și până la dușuri walk-in cu un perete de sticlă.

Aplică aceste mici trucuri de design la amenajarea băii pentru a folosi cât mai eficient fiecare centimetru al încăperii, fără să lase impresia de aglomerație.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close