Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Amenajarea casei de vacanță: 6 idei creative

Amenajarea casei de vacanță: 6 idei creative

Casa de vacanță este o proprietate bine-venită în orice sezon din an, indiferent dacă se află pe litoral sau în zona montană.

amenajarea casei vacanta 6 idei creative
Amenajarea casei de vacanță: 6 idei creative
de Georgiana Adam    |    07 Sep 2022   •   10:15

Deoarece nu vei fi cotidian la reședința respectivă, este important ca aceasta să fie îngrijită periodic, oferindu-i reparațiile și elementele moderne de care are nevoie pentru a-ți putea oferi sejurul perfect!

Dacă te numeri printre persoanele norocoase care beneficiază de o casă de vacanță unde poți petrece, fie vară, fie iarnă, cele mai frumoase vacanțe alături de familie și prieteni, atunci ai nevoie cu siguranță de 6 idei creative pentru o locuință primitoare în orice sezon!

Personalizează fațada casei tale

Exteriorul contează! Alege profilele decorative pentru fațadă, din polistiren de calitate, estetice și practice totodată, întocmai așa cum ar trebui să arate o casă de vacanță! 

Acest termosistem nu doar că oferă un plus de stabilitate sistemului termic din locuință, ci și fațetează deosebit clădirea datorită elementelor arhitecturale personalizate, gamelor cromatice variate și a altor decorațiuni alese după bunul plac. 

Ai grijă la confortul termic

Confortul termic oferă tuturor persoanelor din casa de vacanță un sejur perfect! Dacă aceasta nu beneficiază de un sistem de izolare, atunci sunt recomandate următoarele materiale pentru izolarea interioară sau exterioară a gospodăriei: polistiren expandat sau extrudat, vată minerală de sticlă sau bazaltică sau spumă poliuretanică.

Alege sistemul de încălzire și răcire

Confortul termic nu se rezumă doar la sistemul de izolare. Fie cel convențional, aer condiționat, încălzire prin pardoseală sau alt sistem modern, acesta nu ar trebui să lipsească dintr-o casă de vacanță, mai ales sursa de încălzire din zonele montane sau rurale, unde vântul este mai puternic, iar temperaturile mai scăzute. 

Poți monta o centrală termică pe gaz sau electrică, alături de un sistem modern de răcire. Așadar, fie vară sau iarnă, te vei bucura de o locuință primitoare de vacanță, atât tu, cât și prietenii tăi!

Bucură-te de acces la utilitățile moderne

Un alt beneficiu modern ce nu trebuie să-ți lipsească dintr-o casă de vacanță este accesul la utilități: toaletă cu apă curentă caldă permanentă, energie electrică, gaz, cablu TV, internet și alte facilități moderne. 

În cazul în care locuința se află într-o zonă mai retrasă, atunci va trebui să consulți foarte bine toate beneficiile pe care le poți implementa, în funcție de furnizorii prezenți în locul respectiv. Nu în ultimul rând, casei tale nu ar trebui să-i lipsească un sistem de corpuri de iluminat.

Nu încărca locuința cu piese de mobilier și decorațiuni

O casă de vacanță trebuie să fie aerisită, îmbogățită doar cu piesele de mobilier esențiale și cu elementele de decor practice și estetică, fără rafturi îmbâcsite de diferite obiecte strânse de-a lungul vieții. Dacă te întrebi de ce, este simplu! 

Când locuința pune la dispoziție doar lucrurile esențiale, fără prea multe haine sau alte elemente, îți oferă mai multe clipe de confort, liniște, distracție și timp alături de cei dragi. Pe de altă parte, o casă plină de diferite piese de mobilier, decorațiuni și alte obiecte depozitate te va îndemna să faci curat și să uiți că ai venit în concediu să te relaxezi și să te distanțezi de treburile casnice!

Sistem de supraveghere

Deoarece nu mergi zilnic la casa de vacanță, este recomandat să montezi un sistem de supraveghere de la distanță, cel puțin o cameră video exterioară și una interioară prin care poți monitoriza întreaga proprietate. Astfel, vei fi imediat alertat prin intermediul aplicației de pe telefonul mobil în cazul în care cineva intră în casă fără permisiunea ta.

Indiferent de zona unde ai casa de vacanță, fie pe litoral, la munte, în spațiul rural sau într-unul din marile orașe, cu siguranță vrei să petreci sejururi relaxante și distractive, iar acest lucru este foarte ușor de realizat atunci când ai o casă primitoare, multifuncțională și modernă la care să te întorci în fiecare vacanță!

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close