Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Află cum să îți întreții mașina în mod corect în sezonul cald

Află cum să îți întreții mașina în mod corect în sezonul cald

Vara este o perioadă încântătoare, în care ne dorim să explorăm locuri noi. Deplasările cu mașina pe timpul verii, pot duce la situații în care, autorusimul nostru să treacă prin procese termice extreme, de cele mai multe ori. Iar acest lucru poate afecta mașina, de la motor la ștergătoare.

afla cum sa iti intretii masina in mod corect in sezonul cald
Află cum să îți întreții mașina în mod corect în sezonul cald
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iul 2022   •   14:03

Atât temperaturile reci din timpul iernii cât și cele din sezonul cald, pot aduce daune mașinii tale, deci iată la ce lucruri să fii atent și cum să îți întreții în mod corect autoturismul, pe perioada verii. 

Verifică toate lichidele mașinii

Acest lucru este recomandat în orice perioadă a anului, însă, pentru a te asigura că mașina ta funcționează în cea mai perfectă stare și că, în oricare călătorie vei merge, ești în siguranță, este bine să verifici toate lichidele mașinii tale. De la lichidul de răcire, uleiul motorului sau lichidul de frână.

Ideal ar fi să faci toate aceste verificări într-un service autorizat precum service auto din Brasov AUTO VROM, în special dacă nu știi cum să le faci singur, sau atunci când este nevoie ca acestea să fie înlocuite. Aici, trebuie să folosești produsele specifice mașinii tale și nu orice fel de produse. 

Verifica anvelopele

Anvelopele te pot pune în pericol nu doar în perioada de iarnă dar și vară, dacă nu sunt în condiții optime. 

Asfaltul are temperaturi foarte ridicate vara, iar anumite daune ale anvelopelor, precum cele vizibile, umflături, uzură sau crăpături, pot duce la explozia acestora. Așadar, nu porni la drum, înainte de a verifica anvelopele. 

Asigură-te că aerul condiționat este funcțional

Călătoriile pe timp de vară, pot deveni un adevărat calvar, dacă nu ai sistemul de climatizare funcțional, fie că ai de parcurs distanțe lungi, fie că stai în traficul urban. Deci, nu uita să te asiguri că acesta este funcțional. 

În cazul în care are nevoie de o umplere cu freon, poți face acest proces în cadrul unui service autorizat. 

Nu uita să testezi bateria

O baterie care nu este în cea mai bună stare de funcționare sau este moartă, poată fi afectată nu doar pe temperaturile scăzute, din timpul iernii ci și de cele ridicate din timpul verii. 

În cazul în care bateria ta este mai veche de 3 ani sau ai depășite 80.000 km este timpul să te gândești la una nouă, pentru a te asigura că nu te va lasă în momente nepotrivite. 

Verifică ștergătoarele

Stergatoarele au un rol esențial în siguranța ta. Vizibilitatea ta poate fi afectată dacă acestea nu sunt în condiții optime, în special în cazul ploilor torențiale de vară. 

Așadar, fii pregătit pentru orice fel de condiții meteo, și asigură-te că ștergătoarele tale sunt funcționale. 

Verifică frânele

Frânele sunt unele dintre cele mai importante componente a mașinii, la care trebuie fii atent, indiferent de sezon. Acestea trebuie întreținute în mod constant, cu atât mai mult, atunci când vrei să pleci în curse lungi. Optează să faci aceste verifică într-un service autorizat. 

Folosește un parasolar

Pentru a-ți proteja bordul mașinii pe timp de vară, nu uita să te folosești de un parasolar. Acesta va ajuta, inclusiv la menținerea unei temperaturi mai scăzute în interiorul mașinii dar eviți și supraîncălzirea bordului sau a tapițeriei.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close