Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Afaceri în Brașov: 2022 este anul dezvoltării

Afaceri în Brașov: 2022 este anul dezvoltării

Deși în ultimii ani, piața de afaceri din Brașov s-a dezvoltat în mod considerabil, ceea ce urmează va reprezenta sigur încă un pas înainte. Promisiunii deschiderii aeroportului i se adaugă apropierea deschiderii unor noi hale de închiriat în Brașov, care să servească inclusiv drept spații de depozitare pentru mărfurile comercianților, distribuitorilor și producătorilor locali.

afaceri brasov 2022 anul dezvoltarii
Afaceri în Brașov: 2022 este anul dezvoltării
de Georgiana Adam    |    14 Dec 2021   •   16:51

Ca în orice altă parte, dezvoltarea unui business brașovean devine fezabilă doar cu asigurarea planului logistic.

Producătorii de bunuri, din FMCG sau alte nișe, au nevoie de spații de producție, dar și de spații de depozitare, iar dacă nu le dețin sunt nevoiți să apeleze la hale de închiriat din Brașov.

Distribuitorii de mărfuri au nevoie de cel puțin un depozit în zonă, pentru a putea crește numărul de livrări și eficientiza procesele de lucru.

Curierii se folosesc de cel puțin un depozit, jonglând astfel cu coletele pentru situațiile de livrări programate, de retururi, livrări nereușite care vor fi reluate ulterior ș.a.m.d.

Pentru toate aceste business-uri, vechile depozite de închiriat din Brașov pot fi utile, însă pentru o dezvoltare sustenabilă a lor, a întregului mediu de afaceri din municipiu și zona metropolitană, dar și din județul Brașov și nu numai, pentru creșterea sigură și consolidarea lor autentică, este indicat să se închirieze hale nou construite.

Cum sprijină dezvoltarea noile hale de închiriat Brașov?

Pe lângă suprafața alocată desfășurării activității industriale sau strict a celei de depozitare și în plus față de utilitățile precum curent electric și apă curentă, halele construite după noile concepte, cu materiale de construcții noi și prevăzută cu cele mai recente facilități în materie trec ideea de dezvoltare într-o nouă etapă.

Totul este optimizat într-un parc industrial cuprinzând hale construite din beton prefabricat și tablă cu cută adâncă, cu pardoseală elicopterizată și armată în sistem piramidă, cu uși batante și secționale; unde iluminarea naturală e prioritară și obținută prin luminatoarele montate în acoperiș.

Conceptul de dezvoltare sustenabilă se regăsește din plin în parcul industrial pe care un dezvoltator din Brașov este autorizat să îl aplice în 2022 în contextul construirii a 10 hale de închiriat Brașov.

Din acest motiv, antreprenorii brașoveni se vor putea bucura inclusiv de:

  • autonomie energetică asigurată prin panouri solare (energie verde);
  • sistem de colectare a apelor pluviale, pentru a servi ulterior la irigații;
  • automatizări diverse la uși și alte trape, siguranță totală la incendii;
  • nu mai puțin de 20 stații de încărcare a mașinilor electrice, în parcare;
  • desigur, de construcții noi, fără pic de rugină sau imperfecțiuni.

Denumirea acestui parc industrial este Modulis, nume care va deveni un punct de atracție la capitolul depozite de închiriat Brașov.

Modulis fiindcă poate avea o structură modulară, putându-se închiria câte o treime sau o jumătate de hală, secționarea fiind efectuată în funcție de totalul suprafeței dorite de chiriași.

Afacerile locale care vor avea aceste hale moderne la dispoziție vor putea să se dezvolte pe orizontală, dar și pe verticală, reușind să își îmbunătățească procesele interne, să își optimizeze resursele și astfel să crească în mod vizibil calitatea produselor și serviciilor oferite.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close