Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Accesorii de baie la modă în 2023

Accesorii de baie la modă în 2023

Cu toții ne dorim să avem o baie modernă și funcțională în care să ne putem relaxa după o zi lungă.

New Project
Accesorii de baie la modă în 2023
de Georgiana Adam    |    17 Ian 2023   •   15:57

De aceea, este bine să urmărim constant noutățile ce apar în fiecare an din punct de vedere cromatic și al accesoriilor de baie ce ne ajută la îmbunătățirea spațiului făcându-l practic și interesant.

Designul interior al băilor - tendințele acestui an

În timp ce anul 2022 nu a adus neapărat ceva nou și important în amenajările interioare, acum se vor schimba câteva aspecte în materie de culori, compoziție sau stiluri folosite în amenajarea unei băi. O baie all-white începe să își piardă treptat din strălucire și lasă loc tonurilor deschise care combinate cu nuanțe calde imprimă încăperii o perspectivă diferită. Această estetică de alegere a albului ca și culoare predominantă începe deci să fie evitată de tot mai mulți decoratori deși în trecut a fost atât de populară datorită efectului de mărire a spațiului și nu numai. Minimalismul și culorile neutre cedează progresiv locul unora mai îndrăznețe, a materialelor opace și texturilor speciale. Este încurajată îndrăzneala și includerea acelor elemente ce creează contraste puternice și oferă personalitate camerei respective.

Ce accesorii sunt în trend în această perioadă?

Deși elementele din baie trebuie să fie durabile, folosind materiale de calitate și instalații corespunzătoare, îi poți oferi un aer fresh fără a fi nevoit să o reconstruiești de la zero. Obții efectul scontat doar dacă înlocuiești unui tapet, achiziționezi un lavoar interesant ori cumperi accesorii noi.

Oglinzile în forme neregulate, corpurile masive de iluminat, accentele aurii sau din contră, abordarea stilului ‘’Japandi’’ – ce reprezintă un mix între cultura japoneză și cea scandinavă caracterizat de accente metalice negre cromatice și albe sunt doar câteva din noile trenduri ale anului.

  1. Cabina de duș pătrată cu perete din sticlă

O alternativă eficientă a căzii de baie este cabina de duș care aduce luminozitate, confort și o notă modernă dacă se respectă anumite criterii legate de formă sau materiale. Cea pătrată este utilă dacă avem de-a face cu un loc mic și compact, iar un perete sau mai mulți din sticlă vor mări vizual baia lăsând lumina să pătrundă delicat în întreaga încăpere.

  1. Lavoarul oval pe blat

O piesă ce poate fi schimbată relativ ușor este chiuveta. Ai opțiuni numeroase legate de forma ei, iar o variantă interesantă o reprezintă lavoarul de baie oval montat pe blat. Se pretează unei încăperi moderne puțin mai mari deoarece prin construcția sa iese destul de mult în relief și aduce un aer contemporan și distinct băii tale. O tendință puternică în zilele noastre este lavoarul cu piedestal în stil clasic ori modern care folosește cadre metalice, de cupru, marmură sau chiar lemn.

  1. Accesorii de baie – noutăți

Încorporarea rafturilor din materiale naturale precum lemn sau piatră în pereții unei băi sunt o idee excelentă de a mări spațiul și de a îi oferi o notă cozy. Dulapurile colorate pot fi piesa de rezistență într-un loc mai restrâns unde nu ai libertatea de a te juca cu diverse elemente. Tablourile interesante îmbracă cu succes pereții indiferent de stilul propus. Totul depinde de rama și tema aleasă care să se integreze perfect cu mobilierul și elementele din baie. Accentele metalice calde, care nu oferă o strălucire opulentă sunt o noutate în acest an fie că vorbim de bateriile de instalații, rame de oglinzi sau de tablouri.

Creativitatea nu are limite și poți fi în trend chiar dacă faci mici modificări, dar de efect. Culorile, modelele și elementele originale și spectaculoase vor construi un spațiu ce va funcționa ca o minunată oază de relaxare!

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close