Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 9 cele mai populare modele de laptop

9 cele mai populare modele de laptop

Atunci când ai nevoie de un nou laptop este complicat să îl alegi pe cel mai potrivit pentru tine. Oare să te oprești la un notebook pentru călătorii, un laptop pentru gaming sau un Chromebook?

9 cele mai populare modele laptop
9 cele mai populare modele de laptop Sursa foto: Piqsels.com
de Georgiana Adam    |    22 Noi 2021   •   16:04

Opțiunile sunt nenumărate, există de exemplu, peste 450 de modele de laptopuri pentru gameri, așa că am creat un scut ghid foarte util.

Vei afla care sunt avantajele și dezavantajele pentru cele mai populare modele, astfel încât să poți lua decizia corectă.

În funcție de diferitele specificații pe care le cauți, va trebui să stabilești un buget în care să te încadrezi, astfel încât să obții exact ce trebuie pentru nevoile tale.

Indiferent de prețul pe care îl are un laptop, principala lui calitate este să fie performant.

În același timp, laptopurile cu cu preț ridicat, trebuie să justifice cumva valoarea, prin performanțe și caracteristici de top.

Dacă ai nevoie de un laptop pe care să lucrezi, merită să iei în considerare unul cu un procesor modern, cel puțin 8GB RAM, un ecran mare și tastatură confortabilă.

Pentru jocuri, vei dori probabil, un laptop cu o placă grafică dedicată, un ecran rapid și multe sloturi. 

De la dimensiunea ecranului și până la diferențele dintre SSD și HDD, iată cele mai importante recomandări pentru a găsi exact sistemul potrivit pentru tine.

Poți alege dintre următoarele variante:

  1. Laptop universal: Dell XPS 13 
  2. Laptop pentru elevi și ore online: Apple MacBook Air M1 
  3. Laptop convenabil ca buget: Acer Swift 3 
  4. Laptop Chromebook: Google Pixelbook Go 
  5. Laptop 2-în-1: Microsoft Surface Pro 8 
  6. Laptop de business: HP Elite Dragonfly G2 
  7. Laptop de gaming: Razer Blade 14 
  8. Laptop pentru editarea video: Dell XPS 17 
  9. Laptop pentru editarea fotografiilor: Apple MacBook Pro 16 

Dacă nu știi ce să alegi între Mac Os și Windows, trebuie să știi că este în primul rând vorba de preferințe personale, iar în al doilea rând de buget.

Apple a introdus de curând utilizarea propriilor procesoare, iar rezultatul este îmbunătățirea generală a performanțelor, comparativ cu modelele bazate pe Intel.

Cu Windows și Chromebook, ai la dispoziție o gamă foarte largă de dispozitive la prețuri diverse.

Dacă vrei un laptop pentru gaming, cu siguranță vei opta pentru Windows.

MacOS, pe de altă parte, este considerat a fi mai ușor și mai sigur de utilizat și este, de obicei, ales de persoanele care doresc să iasă cumva din mulțime. 

Chromebookurile au sisteme de operare Chrome și sunt ideale pentru persoanele care au activitate în general online sau cu aplicații mobile.

Sunt sigure, simple și au prețuri foarte atractive. Singura condiție este să nu te aștepți să poți instala Windows sau Mac pe ele. 

Din punct de vedere al ecranului, este evident că o dimensiune mai mare înseamnă mai mult confort pentru ochi. Un ecran de minim 15 inchi este de preferat pentru vizionat filme sau gaming.

Pentru călătorii sunt ideale ecranele de 13 sau 14 inchi sau 2 in 1. Sunt cele mai ușoare și mai mici, având o baterie care oferă destulă independență.

Aceste modele nu au, de obicei, o grafică superioară sau procesoare puternice.

Pentru gaming, poți să folosești, teoretic, orice tip de laptop.

În special jocurile obișnuite bazate pe browser ori pe servicii de streaming cum sunt Nvidia GeForce Now sau Xbox Cloud Gaming, nu necesită o configurație foarte puternică.

Dacă, însă, vrei mai multă performanță, va trebui să investești într-o grafică superioară, cum sunt GPU din seria RTX30 de la Nvidia. RAM de minim 16 GB și un SSD rapid pentru stocare, împreună cu un procesor rapid, cum este Intel Core i7 sau AMD Ryzen 7, sunt specificații care îți vor oferi performanțele pe care ți le dorești.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close