Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 7 metode de a te relaxa după o zi grea de muncă

7 metode de a te relaxa după o zi grea de muncă

Munca este activitate care ocupă mult timp din viață. Dacă luăm în calcul și pregătirile pentru serviciu și drumul spre și dinspre locul de muncă, petrecem cea mai mare parte din zi concentrati pe job si carieră.

7 metode de a te relaxa dupa o zi grea de munca
7 metode de a te relaxa după o zi grea de muncă
de Georgiana Adam    |    07 Sep 2022   •   10:50

De multe ori, nici nu mai apucăm să dormim cât trebuie sau să ne hrănim corespunzător. Un astfel de mod de viață este dăunător pe termen lung. Avem nevoie de un trai echilibrat, în care activitatea trebuie însoțită de odihnă și relaxare.

Este foarte important ca după serviciu să te destinzi, de aceea trebuie să descoperi metode eficiente de relaxare. Descoperă în continuare 7 dintre ele care ți s-ar putea potrivi. 

1. Degustă băuturi

Degustările au devenit populare în ultimii ani. Oamenii au descoperit că unele băuturi sunt produse valoroase nu doar din punct de vedere al gustului, ci și cultural. De aceea, ele merită cunsocute și savurate cu atenție. Cursurile de degustări te ajută să cunoști lucrurile de bază despre vinuri, lichioruri și alte produse alcoolice. Vizitele la crame sau producători de băuturi se dovedesc la fel de utile. Bineînțeles, când vii de la muncă nu poți participa mereu la astfel de activități. Însă poți degusta băuturi și acasă. Răsfață-te cu o șampanie bună, un whiskey de calitate sau altă băutură care îți place.

2. Citește

Multe persoane au renunțat la lectură sau o practică doar ocazional. Internetul a luat locul cărților, dar beneficiile cărților nu sunt de ignorat. Lectura nu doar hrănește mintea și o menține în formă, ci o și relaxează. Cititul unei cărți te deconectează de la toate evenimentele zilei și te ajută să dormi bine. 

3. Ascultă muzică

Ascultatul muzicii este una dintre cele mai eficiente metode de relaxare. Ascultă însă melodii care îți induc o stare de bine, nu care te agită sau te fac nostalgic. Fă-ți un playlist și ascultă-l chiar dacă faci treburi casnice. Muzica clasică rămâne cea mai indicată, pentru că stimulează creierul și îl relaxează, în același timp. 

4. Pictează sau colorează

Asociem activități ca pictatul sau coloratul cu copilăria, dar acestea sunt la fel de utile și la vârstă adultă. Chiar dacă nu ai talent, există cărți de colorat pentru adulți și tablouri pentru pictură pe numere. Practic, așezi culorile în funcție de numărul echivalent. Arta relaxează corpul și induce o stare emoțională pozitivă, pentru că trebuie să te concentrezi și să coordonezi mâna cu privirea. Gândurile negative dispar și, astfel, stresul se reduce.

5. Plimbă-te în natură

Dacă locuiești într-o zonă apropiată de o pădure sau de natură, în general, o plimbare poate fi cea mai bună metodă de relaxare. Plimbările în natură te liniștesc și te încarcă cu energie bună. Dacă locuiești în oraș, poți merge în parcuri. Copacii, apa și verdeața vor avea același efect.

6. Mergi cu bicicleta

Mișcarea stimulează secreția de hormoni ai stării de bine, iar ciclismul este una dintre activitățile fizice accesibile oricărei persoane, indiferent de nivelul de pregătire. Mersul pe bicicletă relaxează și îți permite să traversezi peisaje diverse într-un timp scurt. Este bine să mergi în zone cu trafic neaglomerat sau în parcuri, pentru a evita riscul de accidente și inhalarea de particule dăunătoare. 

7. Joacă-te pe calculator sau consolă

Jocurile pe calculator pot fi dăunătoare, dacă stai prea mult în fața ecranului. Însă ele reprezintă și o sursă de relaxare rapidă. Alege jocuri pe care le poți câștiga fără mare dificultate, altfel obții starea opusă. Jocurile te ajută să te detașezi și să obții satisfacții ușor, astfel că îți induc o stare de bine.

Timpul liber de după serviciu este prețios. Cele 7 activități prezentate te ajută să te relaxezi.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close