Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 5 criterii de selecție a perechii perfecte de blugi

5 criterii de selecție a perechii perfecte de blugi

Blugii sunt de departe cea mai versatilă piesă vestimentară, asta pentru că pot fi purtați în orice moment al zilei și asortați atât unor ținute sport, cât și celor smart-casual.

Fata
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    11 Aug 2021   •   16:53

Nu există femeie care să nu aibă în garderobă cel puțin o pereche de jeanși, iar pentru că pe piață sunt numeroase croieli trebuie să știi cum să-i alegi pe cei potriviți ție. În teorie poți purta orice tip de jeanși, însă în practică sunt modele care te dezavantajează și altele care îți scot în evidență atuurile. 

Cum alegi blugii potriviți, astfel încât să te simți confortabil purtându-i, să arate foarte bine pe tine și să fii în același timp în pas cu moda? Iată 5 criterii de selecție: 

Modelul de blugi, ales în funcție de siluetă

Silueta ta îți va spune cu precizie care sunt modelele de jeanși care te avantajează. Femeile înalte care au forma corpului de tip clepsidră pot purta de la blugi drepti sau slim fit și până la cei boyfriend sau evazați. Lucrurile se schimbă atunci când vorbim de o siluetă de tip pară de exemplu.

În acest caz, blugii boyfriend cu talie înaltă sunt ideali. Îți vor pune în evidență talia și vor masca partea de jos a corpului care este mai proeminentă. De asemenea, blugii drepți sunt potriviți. 

Înălțimea pe care o ai e un criteriu

Blugii slim fit sunt ideali pentru persoanele minione, iar cei evazați arată excelent pe o femeie cu picioare lungi, căci vor părea interminabile. Dacă ești minionă și ai o siluetă subțire, poți de asemenea să porți blugi evazați, însă de preferat cu tocuri sau platforme.

Acest truc va lasă impresia unor picioare lungi și vei câștiga astfel, la nivel vizual, câțiva centimetri în plus. Jeanșii boyfriend, care rămân în tendințele modei și în acest sezon, merg purtați de persoanele cu orice tip de siluetă și înălțime, cu mențiunea că femeile ceva mai mici de înălțime ar trebui, din nou, să apelezi la tocuri. 

Pont: În cazul în care ești minionă, dar nu ești adepta tocurilor, apelează la varianta balerinilor cu vârf ascuțit. Acest model de pantofi oferă iluzia de alungire a picioarelor. Ai grijă să alegi o talie înaltă pentru blugii tăi și poartă în partea de sus ceva care să nu fie tot larg. 

Materialul din care sunt confecționați blugii

Materialul jeanșilor reprezintă de asemenea un criteriu în funcție de care vei face selecția atunci când mergi la shopping. În sezonul cald, optează pentru țesături ceva mai subțiri și elastice, pentru un plus de confort. Iarna, cei groși, confecționați dintr-un material mai tare, sunt ideali pentru că țin de cald. 

De asemenea, ai grijă să alegi mărimea potrivită. Blugii mult prea strâmți nu au un deloc un aspect estetic. Jeanșii boyfriend trebuie să fie suficient de largi și confortabili, însă nu și în talie. Caută croiala care să-ți pună în valoare mijlocul. 

Stilul tău vestimentar de zi cu zi

Dacă obișnuiești să adopți un stil smart - casual, atunci orice model de blugi este potrivit, slim fit, drepți sau boyfriend. Cel mai probabil îi vei asorta cu pantofi sport, sandale cu talpă joasă sau platforme.

Pentru un outfit cu o notă în plus de eleganță, mergi pe varianta celor drepți, purtați cu pantofi stiletto sau cu sandale cu toc înalt și adaugă un top din satin și un sacou pus pe umeri. 

Tendințele în modă

În acest sezon se poartă în continuare blugii drepți și cei tip boyfriend, așa că n-ar trebui să-ți lipsească din garderobă. 

Fie că îi combini cu un tricou din bumbac și pantofi sport, fie că îi porți cu un top și un sacou sau cu o cămașă și cu tocuri, o pereche de blugi te va scoate întotdeauna din încurcătură atunci când ești pe fugă sau când pur și simplu nu ai inspirație în a-ți alege outfit.

Un alt mare avantaj al jeanșilor este că sunt atât de versatili încât nu ai cum să dai greș, indiferent cu ce-i asortezi.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close