Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 5 cele mai bune locuri unde se pot monta benzi cu LED

5 cele mai bune locuri unde se pot monta benzi cu LED

Amenajările interioare au ca principal scop crearea atmosferei într-o încăpere și facilitarea relaxării, a concentrării și a bunei dispoziții.

5 cele mai bune locuri unde se pot monta benzi cu led
5 cele mai bune locuri unde se pot monta benzi cu LED
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Oct 2022   •   12:17

Deoarece estetica unui spațiu este strâns legată atât de obiectele și materialele folosite, cât și de cromatica și iluminarea acestora, din ce în ce mai mulți designerii de interior includ în proiectele lor benzile cu LED. 

După cum sugerează și denumirea, acestea sunt accesorii menite să ofere lumină într-un mod aparte, comparativ cu lustrele, lămpile și veiozele clasice. Datorită formei flexibile pe care o au, benzile cu LED pot fi așezate în locuri strategice pentru a crea diverse efecte optice sau pentru a accentua iluminarea unei zone. În articolul de mai jos vei afla care sunt 5 dintre cele mai bune locuri unde se pot monta:

1. Pe scări 

Dacă ești proprietarul unei locuințe cu etaj sau chiar al unui local care dispune de scări poți opta pentru această variantă. Amplasarea unor benzi LED rgb de-a lungul treptelor va avea deopotrivă un aspect estetic sofisticat, cât și o utilitate practică. Scările vor fi iluminate suficient de mult pe parcursul nopții încât va fi diminuat riscul accidentărilor și poți folosi chiar produse cu senzor de mișcare pentru a economisi energia. 

2. În bucătărie

Încăperea destinată gătitului sau servitului mesei este probabil una dintre cele mai potrivite pentru decorarea cu benzi LED. Poți opta pentru amplasarea luminilor în zona blatului de lucru sau a aragazului, însă și de-a lungul dulapurilor poate fi o idee bună. Folosind o nuanță caldă, vei obține un efect intim și relaxant, potrivit în special pentru serile cu familia și prietenii, dar și pentru cinele romantice. 

3. În spatele canapelei

Canapeaua este un obiect de mobilier masiv, de cele mai multe ori, fiind locul în care se adună oamenii pentru a-și petrece timpul liber. Dacă dorești să obții o atmosferă intimă și relaxantă, fără lumini orbitoare, probabil ar trebui să încerci amplasarea unei benzi cu LED în jurul acesteia. Efectul oferit de iluminarea potrivită va fi de mărire a spațiului și de accentuare a zonei respective. 

4. În jurul televizorului 

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să ai propriul cinema chiar la tine acasă? Acesta este ușor de obținut cu ajutorul unor trucuri la îndemână. În loc să achiziționezi un televizor scump cu lumini ambientale, încearcă să plasezi o bandă cu LED în jurul celui pe care îl ai deja. Aceasta va lumina peretele din spate și va crea mediul incitant din sălile de proiecție. 

5. În baie 

Băile sunt folosite pentru ritualuri de igienă și destindere, dar și pentru diverse proceduri cosmetice. Cu ajutorul unor benzi cu LED poți obține lumină suficientă pentru a te machia sau pentru a-ți curăța unghiile. Le poți folosi și pentru a crea o atmosferă de tip SPA - tot ce trebuie să faci este să le amplasezi în jurul căzii sau al cabinei de duș. 

Benzile cu LED sunt accesorii de iluminat care pot schimba complet aspectul unei încăperi dacă sunt poziționate corespunzător. Ia în considerare zonele sau obiectele pe care vrei să le scoți în evidență, dar și scopul în care este folosită camera respectivă. Anumite spații pot necesita o iluminare difuză, romantică, pe când altele trebuie să faciliteze vederea în condiții de noapte. 

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close