Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 4 fapte despre starul de la Leverkusen, Granit Xhaka: soție, salariu, frate, religie

4 fapte despre starul de la Leverkusen, Granit Xhaka: soție, salariu, frate, religie

Granit Xhaka
Granit Xhaka, în timpul unei partide de fotbal | Sursă foto: sportstats365.com/ro
de Georgiana Adam    |    19 Iun 2024   •   10:57

Granit Xhaka este o veche cunoștință în fotbalul german. Între 2012 și 2016, elvețianul a jucat la Borussia Mönchengladbach și din 2023 la Bayer Leverkusen.

Dar cine este cu adevărat Granit Xhaka, cel care strălucește pe teren ca un lider vocal?

Patru fapte despre Granit Xhaka: familia sa cu soția și copiii, salariul său la Leverkusen și fratele său Taulant.

Leonita, soția lui Granit Xhaka

Granit Xhaka își face cinste cu numele său pe teren. Liderul se arată mereu plin de energie și spirit de luptă, dar poate fi și foarte blând. Unde? Cu soția sa, Leonita, pe care a cunoscut-o deja în 2015, pe când juca la Borussia Mönchengladbach.

Doar doi ani după ce s-au cunoscut, în vara lui 2017, au avut loc nunta și Leonita a devenit soția lui Granit Xhaka.

Leonita s-a născut pe 31 martie 1992 în Albania și a crescut în Kosovo. Mai târziu, ea și familia sa s-au mutat în Germania, unde l-a cunoscut pe Granit Xhaka. Pentru cei doi a fost dragoste la prima vedere, astfel că nu a durat mult până când clopotele au început să sune.

Soția lui Xhaka, Leonita, care înainte se numea Lekaj, își susține soțul oriunde poate. Ea este adesea văzută în public alături de el și își arată mândria pentru realizările soțului său și pe Instagram.

Salariul lui Granit Xhaka: cât câștigă la Leverkusen

Granit Xhaka joacă la Bayer Leverkusen doar din sezonul 2023/24, dar datorită experienței și statutului său, elvețianul a devenit rapid unul dintre cei mai importanți jucători din echipă – și imediat unul dintre cei mai bine plătiți!

Salariul lui Granit Xhaka la Bayer Leverkusen este de aproximativ 6,5 milioane de euro pe an.

Astfel, a reușit să-și mențină nivelul salarial pe care îl avea la FC Arsenal. Acolo se vorbea despre un salariu de 5,3 milioane de lire sterline pentru Xhaka, adică aproximativ 6,7 milioane de euro.

La Bayer Leverkusen, Xhaka se numără printre cei mai bine plătiți jucători și este depășit în clasamentul intern al salariilor doar de Patrik Schick. Atacantul are un salariu anual de aproximativ 7,4 milioane de euro în contractul său cu Leverkusen. Imediat după apare tânărul star Florian Wirtz.

În Bundesliga, Granit Xhaka se situează în partea superioară a clasamentului salarial.

Comparativ cu salariile anuale ale starurilor de la Bayern München, Manuel Neuer și Thomas Müller, care ar trebui să câștige fiecare în jur de 20 de milioane de euro pe an, salariul lui Xhaka pare mic.

Fratele lui Xhaka, Taulant: Familie, dar echipe naționale diferite

La fel ca Granit Xhaka, fratele său Taulant s-a născut și a crescut în Basel, Elveția. Și, la fel ca Granit, și el este fotbalist profesionist.

Spre deosebire de Granit, Taulant nu a plecat niciodată în străinătate, jucând din 2010 – cu excepția unui împrumut de un an la Grasshoppers Zürich – la FC Basel.

O altă mare diferență între frații Xhaka, Granit și Taulant: ei joacă pentru echipe naționale diferite.

În timp ce Granit, fiind născut în Elveția, a ales în mod firesc să joace pentru echipa națională a Elveției, Taulant joacă pentru Albania – țara de origine a părinților lor.

Această diferență nu a creat o distanță între frații Xhaka, Taulant și Granit. Dimpotrivă: ambii își petrec cât mai mult timp posibil împreună cu familiile lor – și Taulant este tată a doi copii.

Cu toate acestea, Taulant și Granit nu sunt singurii fotbaliști din familie. Și verii lor sunt pasionați de fotbal, deși nu au reușit să depășească nivelul ligii albaneze.

Granit Xhaka Religie: Ce credință are starul de la Leverkusen?

Deși Granit Xhaka s-a născut în Elveția, părinții săi provin din Kosovo. Asta înseamnă că el a fost influențat în multe privințe de țara de origine a părinților săi, inclusiv în ceea ce privește religia.

Xhaka este musulman. El se roagă înainte și după fiecare meci.

Deși se consideră elvețian, el nu uită de unde își are rădăcinile. Acest lucru se reflectă atât în religia sa, cât și în multe alte aspecte ale vieții sale cotidiene.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close