Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 3 tipuri de alimente pe care nu ar trebui să i le dai câinelui tău

3 tipuri de alimente pe care nu ar trebui să i le dai câinelui tău

În ziua de azi există foarte multe opțiuni când vine vorba despre mâncarea pe care poți să o dai animalelor de companie.

3 tipuri de alimente pe care nu ar trebui sa i le dai cainelui tau
3 tipuri de alimente pe care nu ar trebui să i le dai câinelui tău
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Oct 2022   •   15:24

Cu toate astea, încă mai sunt persoane care administrează alimente necorespunzătoare câinelui pe care îl au. Cu cât îți ții câinele mai departe de anumite lucuri ce îi fac rău, cu atât mai bine pentru sănătatea lui și cu atât mai bine pentru liniștea ta.

Care sunt alimentele care îi fac rău câinelui tău?

Orice medic veterinar îți va spune să ții câinele departe de struguri sau de stafide. Aceste alimente sunt toxice pentru anumiți câini, cu toate că nu se știe exact ce câini pot fi afectați de componentele toxice. Reacția este destul de severă, ajungându-se la insuficiență renală și poate fi cauzată de numai două boabe de strugure sau de două stafide. 

Al doilea aliment pe care nu ar trebui să îl dai niciodată câinelui tău sunt nucile de macadamia. Cu toate că nouă ni se par delicioase, pentru câini sunt toxice. Aceste nuci se găsesc în anumite tipuri de ciocolată, prăjituri sau alte dulciuri. După contact pot trece chiar și 12 ore până când câinele tău va da un semn de toxiinfecție.

Al treilea loc este ocupat de o multitudine de alimente care au în comun un îndulcitor: xylitolul. Multe dintre alimentele pe care le consumi conțin xylitol, unele dintre acestea fiind produse special pentru persoanele care suferă de diabet. Cosumul acestei substanțe va produce câinelui tău hipoglicemie și insufuciență renală. 

Care sunt simptomele consumului acestor alimente?

Simptomele consumului de struguri sau de stafide includ lipsa poftei de mâncare, vomă, diaree și creșterea sau scăderea setei sau a urinării. 

Simptomele consumului nucilor de macadamia includ slăbiciunea mai ales a picioarelor din spate, letargie, vomă, febră și tremurături.

Simptomele consumului de xylitol includ slăbiciune, letargie și lipsă de coordonare pe măsură ce scade nivelul de zahăr din sânge. Voma și lipsa apetitului se vor manifesta pe măsură ce ficatul este afectat.

Oricare dintre manifestările exemplificate ar trebui să fie de ajuns ca să te facă să mergi la cabinet veterinar sector 3. 

Dacă nu ești sigur de ce conține un produs, mai bine nu îl da spre consum câinelui tău. Iar dacă pleci într-un loc în care știi că nu vei avea acces la mâncare de calitate pentru câine, împachetează de acasă câteva porții de mâncare.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close