Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 2 dispozitive de spionaj care pot fi folosite și de oameni obișnuiți

2 dispozitive de spionaj care pot fi folosite și de oameni obișnuiți

Când se vorbește despre dispozitivele de spionaj, imaginea pe care oamenii și-o creează adesea este acea redată de filmele artistice cu spioni, în care sunt folosite dispozitive foarte performante, ascunse-n cele mai neașteptate lucruri, dar periculoase.

2 dispozitive de spionaj care pot fi folosite si de oameni obisnuiti
2 dispozitive de spionaj care pot fi folosite și de oameni obișnuiți Sursa foto: Pexels.com
de Georgiana Adam    |    28 Sep 2022   •   09:57

Realitatea nu este chiar aceeași, însă unele aspecte pot fi întâlnite și în viața de zi cu zi, deoarece dispozitivele de spionaj au devenit mult mai accesibile în ultima perioadă, atât în ceea ce privește prețurile, cât și posibilitatea de a fi cumparate și folosite de oamenii obișnuiți.

De unde și cum pot fi cumpărate dispozitive de spionaj?

Cu toate că există numeroase magazine fizice în care sunt comercializate dispozitive de spionaj, acestea se adresează, de obicei, specialiștilor din domeniu, indiferent că este vorba despre spioni sau chiar detectivi privați.

Mediul online poate fi considerat însă locul tuturor posibilităților, deoarece pe internet pot fi găsite obiecte dintre cele mai diverse. Astfel că cei care sunt interesați de dispozitivele de spionaj, le pot găsi pe internet, unde există chiar și magazine oficiale și autorizate pentru a vinde astfel de gadgeturi.

Citește și: Microfonul spion ideal – pe care să-l alegi?

Modul în care poate fi achiziționat un dispozitiv spion, indiferent că este vorba despre un microfon sau cameră spion, este similar oricărei achiziții online. Ceea ce trebuie cunoscut însă este legislația cu privire la modul în care acestea pot fi folosite, astfel încât să nu se încalce drepturile și libertățile celorlalți.

Câte sunt dispozitivele de spionaj care pot fi folosite de oamenii obișnuiți?

În ceea ce privește dispozitivele de spionaj care pot fi folosite de oamenii obișnuiți și care chiar își pot dovedi utilitatea sunt camere și microfoane spion. Acestea pot fi folosite pentru supravegherea casei, a bunurilor din interiorul acesteia și chiar a siguranței persoanelor din casă, mai ales dacă dintre acestea fac parte și persoane cu risc, cum ar fi copiii mici, bătrânii și bolnavii.

Prin urmare, o cameră spion montată în interiorul casei, de exemplu, poate ajuta la observarea modului în care sunt îngrijite și tratate aceste persoane de cei care sunt acolo pentru a avea grijă de ele, infirmiere sau bone. De asemenea, aceasta poate ajuta și la supravegherea copiilor mai mari, care petrec mult timp singuri acasă, fără prezența unui adult.

În concluzie, gadgeturile de spionaj nu se mai adresează doar celor care activează în sectorul informațiilor secrete, ci pot fi folosite de oricine are nevoie, cu condiția să respecte legea și drepturile celorlalți.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close