Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 10 activități diferite pe care le poți realiza cu ATV-ul

10 activități diferite pe care le poți realiza cu ATV-ul

Este remarcabil cât de multe modalități diferite prin care poate fi utilizat un ATV există. În afară de ieșiri outdoor cu prietenii sau curse, ATV-urile sunt un ajutor prețios pentru aplicații utilitare în zone greu accesibile vehiculelor convenționale.

10 activitati diferite pe care le poti realiza cu atv
10 activități diferite pe care le poți realiza cu ATV-ul
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Apr 2022   •   13:05

Indiferent că ai achiziționat un ATV nou, un ATV leasing, un ATV în rate sau un ATV second hand, acest vehicul îți permite să încarci și să transporți bușteni și materiale de construcție diverse, eficient și în siguranță, să cureți zăpada din curte și multe altele, limita fiind doar imaginația. În continuare, te invit să ții cont de câteva idei practice de utilizare a vehiculelor 4 x 4 de teren tip ATV.

1. Lucrări agricole variate. De exemplu, poți utiliza ATV-ul pentru a îndepărta furaje de pe teren. Această sarcină se realizează prin echiparea vehiculului cu o greblă sau plug. Plugurile heavy duty pentru ATV reprezintă accesorii perfecte pentru cei care se ocupă de cultivarea și/sau pregătirea terenurilor agricole.

2. Activități de camping. Echipamentele de campare și consumabilele necesare pentru o escapadă în natură pot fi transportate cu ușurință cu ajutorul unei remorci ATV. Pe piață se găsesc numeroase modele de trailere. Optează numai pentru accesorii ATV de la producători consacrați și dealeri autorizați pentru a preveni să fii păcălit!

3. Troliere. Troliul este un must-have pentru orice posesor de quad. În primul rând, este esențial în situațiile critice pe traseele cu noroi și apă adâncă, când vehiculul tău sau al unui prieten rămâne împotmolit. O unealtă indispensabilă pentru a căra sau trage mai ușor echipamente și încărcături mari.

4. Curățarea zăpezii. Sarcina de a curăța zăpada se simplifică dacă utilizezi un ATV dotat cu o lamă de zăpadă. Astfel, nu te vei obosi inutil dând la lopată pentru a îndepărta zăpada ce blochează accesul în curte.

5. Poți tunde gazonul. Pentru cei care se ocupă de gospodărie, îngrijirea gazonului poate fi foarte importantă. În acest caz, ATV-ul îți permite să renunți la echipamentele tradiționale de îngrijire a gazonului, mașini sau tractoare de tuns iarba.

6. Întreținerea grădinii. Ai nevoie doar de câteva accesorii ATV adecvate pentru a întreține culturile din grădina ta. Folosind un tocător purtat ATV, poți tăia iarba prea mare și buruienile. Tocătoarele purtate ATV pot fi utilizate fie în scop personal, fie în cadrul unor aplicații de scară mare. În plus, folosind un kit cu sprayer, vei putea să împrăștii substanțe care servesc pentru reducerea dăunătorilor.

7. Dispersarea semințelor sau sării. Dispozitivele de împrăștiere montate pe un ATV ajută la dispersarea mai rapidă și uniformă a semințelor, sării etc., permițând diminuarea pierderilor.

8. Transport. Poți transporta materiale, unelte, hrană pentru animale. ATV-ul este ideal pentru a te ajuta cu transportul de nisip, beton, lemn și alte încărcături asemănătoare. Dacă ai ca obiectiv mutarea unor încărcături masive dintr-o parte în alta, te sfătuim să folosești o remorcă ATV.

9. Pescuit și vânătoare. Tot mai mulți pasionați ai acestor sporturi se orientează către un ATV, deoarece acest tip de vehicul 4 x 4 ajută la transportul facil de echipamente, unelte și vânat în mediile cu teren dificil, variabil. Unele state interzic vânătoarea cu ATV-ul, deoarece, potrivit mai multor membrii din comunitatea de vânători, urmărirea prăzii se realizează pe jos. Pentru a nu se îndepărta de la principiile corecte ale vânătorii, este indicată în acest caz utilizarea ATV-ului exclusiv pentru acces în zonă.

10. Despicarea buștenilor. Pentru cei care muncesc în domeniul forestier, personalizarea ATV-ului din dotare cu un despicător de bușteni poate fi o alegere inspirată.

În concluzie, seria de utilizări ale unui ATV este, practic, nelimitată. În afară de plimbări de agrement pe traseele offroad preferate, tu în ce scop mai folosești ATV-ul?

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close