Antena 3 CNN Economic Condiția ca sporurile și veniturile nepermanente să fie luate în calcul de la 1 septembrie. Daniel Baciu: ”Atenție, numai așa vor fi luate în considerare”

Condiția ca sporurile și veniturile nepermanente să fie luate în calcul de la 1 septembrie. Daniel Baciu: ”Atenție, numai așa vor fi luate în considerare”

Condiția ca sporurile și veniturile nepermanente să fie luate în calcul de la 1 septembrie. Daniel Baciu: ”Atenție, numai așa vor fi luate în considerare”
Sporurile și veniturile care vor fi luate în considerare de la 1 septembrie. Sursă: Natalia Gdovskaia / Getty Images
de Laura Dinu    |    26 Iun 2024   •   11:19

Începând de la 1 septembrie, sporurile și veniturile cu caracter nepermanent vor fi luate în considerare la calculul pensiei. Condiția este însă ca pentru acestea să se fi plătit contribuții de asigurări sociale, spune Daniel Baciu

Până la 1 septembrie trebuie depuse toate adeverințele

Potrivit șefului CNPP, pensionarii trebuie să depună adeverințele prin care să dovedească aceste venituri până la data de 1 septembrie. Ulterior, va avea loc ”mica recalculare” în cazul acestora. 

”Este o noutate în plus, care vine prin Legea 360, există un termen de șase luni în care pensionarii trebuie să vină să își depună acele documente, vorbim de acele adeverințe cu sporuri care, pe actuala legislație, nu fac parte din baza de calcul a pensiei.

Noi am considerat, ca o noutate, că dacă asupra acestor sporuri s-a achitat contribuție de asigurări sociale, respectând, de fapt, principiul contributivității, ele trebuie să fie luate în calcul.

”Este un termen de șase luni în care aceste adeverințe trebuie depuse”

Vorbim, în principal, despre acordul global. Aceasta era o formă de remunerare, înainte de Revoluție. Vorbim de prime, premii, și orice alt spor la care s-a contribuit, atenție, este foarte important, pentru care s-a achitat de către angajator acel CAS”, a explicat Daniel Baciu la Digi24

”Este un termen de șase luni în care aceste adeverințe trebuie depuse, deci noi avem un termen de șase luni pentru a face mica recalculare, adică pe lângă această recalculare, pe formula de calcul, de care au parte absolut toți cei 5 milioane de pensionari, urmează mica recalculare, cu aceste adeverințe.

Vreau să fac aici o mențiune, numai pentru acești pensionari care au lucrat cu aceste sporuri urmează să facem a doua recalculare”, a mai spus șeful CNPP.

×
Subiecte în articol: Daniel Baciu pensii sporuri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un actor care participa la FITS a fost găsit inconştient, în centrul Sibiului
x close