Antena 3 CNN Economic Comuna din România unde se va construi o fabrică de ulei. Semințele de floarea soarelui din două județe vor fi procesate acolo

Comuna din România unde se va construi o fabrică de ulei. Semințele de floarea soarelui din două județe vor fi procesate acolo

O investiție de aproximativ 40 milioane de euro va fi realizată într-o comună din România, unde se va construi o fabrică de ulei printr-un sprijin financiar obținut printr-un program derulat de Ministerul Agriculturii.

fabrica ulei floarea soarelui
Comuna din România unde se va construi o fabrică de ulei. Semințele de floarea soarelui din două județe vor fi procesate acolo Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    21 Mai 2024   •   19:23

O fabrică de ulei va fi realizată de către un investitor din județul Dolj, care va beneficia și de un ajutor de stat. Unitatea de producție va fi ridicată în comuna Țânțăreni.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a spus că fabrica va fi construită printr-un sprijin financiar obținut printr-un program derulat de Ministerul Agriculturii.

"Ajutorul este realizat prin programul «Investalim» derulat de Ministerul Agriculturii. Un operator economic este declarat câștigător și s-a aprobat Ordonanța de Urgență prin care s-a finanțat și în cel mult zece zile va fi semnat contractul de finanțare pentru realizarea unei fabrici de ulei", a spus Cosmin Popescu la Radio Infinit, potrivit adevarul.ro.

Firma care va face fabrica de ulei la Țânțăreni a ales această localitate întrucât este apropiată de producătorii de floarea soarelui din județele Dolj și Olt.

"Concesiunea terenului de 12 hectare a fost pusă la dispoziție pentru realizarea fabricii de ulei. S-a semnat contractul, iar acum va începe investiția propriu zisă. Semințele de floarea soarelui din județele Dolj și Olt vor fi procesate la Țânțăreni", a mai precizat Cosmin Popescu. 

"Gorjul, conform unei noi hotărâri de guvern, aprobată acum trei săptămâni, are o intensitate a ajutorului de stat pe tot teritoriul județului de 70%, iar acest lucru a dat idei multor oameni de afaceri care doresc să vină și să investească, pentru că este cea mai mare intensitate a ajutorului de stat acordată la nivelul țării.

Intensitatea ajutorului de stat înseamnă gradul de cofinanțare. Vorbim de investiții mari. Investiția minimă este de 10 milioane de euro, iar maximum este 57 de milioane de euro, conform hotărârii de guvern. Sunt 60 de coduri CAEN eligibile", a declarat Cosmin Popescu.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close