Antena 3 CNN Economic Companii Volkswagen cumpără 20% din Suzuki

Volkswagen cumpără 20% din Suzuki

Volkswagen cumpără 20% din Suzuki
10 Dec 2009   •   14:57

Prin noua achiziţie, grupul german VW va obţine multe: Suzuki domină piaţa indiană, iar vânzările globale ale celor două companii se vor apropia de cele ale numărului unu- Toyota
La mai puţin de o săptămână după ce PSA Peugeot Citroen şi Mitsubishi Motors au confirmat că analizează posibilitatea unor legături mai puternice, alt producător european se asociază cu un partener japonez. La o conferinţă de presă la Tokyo, Volkswagen şi Suzuki au anunţat un acord prin care germanii vor cumpăra o cotă de 19.9% din Suzuki, pentru 2.54 miliarde dolari. În schimb, Suzuki va obţine 1.3 din Volkswagen în urma tranzacţiei, care va fi finalizată în ianuarie.
Cifrele sunt mai mici decât cele implicate în discuţiile Peugeot şi Mitsubishi, dar analiştii apreciază că acesta este un acord mult mai important. Suzuki ar putea ajuta Volkswagen să reducă diferenţa faţă de Toyota, cel mai mare producător mondial din lume. În 2008, Suzuki a vândut 2.36 milioane autovehicule, fiind pe locul nouă în lume, iar Volkswagen a fost pe trei, cu 6.23 milioane unităţi. Vânzările Toyota s-au situat la 8.97 milioane.
"Suzuki şi Volkswagen împreună vor avea un impact important în industrie," declara Yoshiaki Kawano, analist auto. Din perspectiva Volkswagen, acordul va aduce multe, mai ales datorită cotei de lideri a Suzuki în India, unde germanii jucătorii sunt jucători minori. Suzuki controlează jumătate din piaţă, în schimb Volkswagen a vândut doar 16.000 maşini în India în acest an.
În acelaşi timp, în China, cea mai mare piaţă auto din lume, Suzuki este relativ slab, în timp ce Volkswagen este lider de piaţă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: volkswagen piata auto
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close