Antena 3 CNN Economic Companii Visul lui Steve Jobs s-a împlinit. Apple a întrecut Microsoft în topul celor mai valoroase companii de tehnologie

Visul lui Steve Jobs s-a împlinit. Apple a întrecut Microsoft în topul celor mai valoroase companii de tehnologie

Visul lui Steve Jobs s-a împlinit. Apple a întrecut Microsoft în topul celor mai valoroase companii de tehnologie
27 Mai 2010   •   17:05

Apple a urcat pe primul loc în topul celor mai valoroase companii americane de tehnologie, din punct de vedere a capitalizării pe piaţă, întrecând Microsoft, anunţă Wall Street Journal.

Apple are o capitalizare pe piaţă de circa 223 miliarde de dolari, comparativ cu 219 miliarde de dolari cât costă acţiunile Microsoft, după ce în şedinţa de tranzacţionare de miercuri titlurile corporaţiei au scăzut cu 4% din valoare. Acţiunile Apple au închis sesiunea în scădere cu 0,5%.

În 2009, valoarea acţiunilor Apple a înregistrat o creştere de 100%, trecând de 244 de dolari pe unitate, ţinând cont că Apple a înregistrat un mare succes cu iPhone şi iPAd.

Cotaţia acţiunilor Microsoft a urcat în şedinţa de joi, dar nu la fel de spectaculos ca cele Apple. În deschidere, erau cotate la 25 de dolari pe unitate, comparativ cu 20 de dolari pe unitate, cotaţia din 2009.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Apple microsoft steve jobs
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close