Scăderea preţului de la 147 de dolari în vara anului trecut la circa 40 de dolari a însemnat "un dezastru în întreaga industrie petrolieră şi în ramurile conexe" .
Societatea a hotărât să redimensioneze personalul angajat, în functie de contractele comerciale încheiate sau în negociere.
Astfel, societatea, ce produce instalaţii de foraj petrolier, a anunţat sindicatele şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmboviţa că vrea să concedieze 559 de salariaţi, din totalul de 1189. Măsura va fi luată din 23 martie, iar cei concediaţi vor primi compensaţii băneşti.
În primele trei trimestre din 2008, UPET a obţinut un profit net de 24,38 milioane lei (6,69 milioane euro), de 3,7 ori mai mare decât în intervalul similar din 2007. Cifra de afaceri în aceeaşi perioadă a fost de 99,86 milioane lei (27,4 milioane euro), dublul aceleaşi perioade din 2007.
Titlurile companiei se tranzacţionează la Rasdaqm cu o valoare de piaţă a societăţii este de 7,77 milioane lei (1,8 milioane euro), conform ultimei cotaţii de 0,65 lei.
În altă ordine de idei, peste 300 de firme, majoritatea private, au anunţat că vor disponibiliza 33.837 de persoane până în luna mai, potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
Cele mai multe companii care intenţionează să concedieze angajaţi sunt din Bucureşti, urmat de judeţele Braşov, Cluj şi Prahova. Cele mai afectate domenii sunt extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, fabricarea autovehiculelor şi construcţia de clădiri.
Antena3.ro