"În urma negocierilor de astăzi s-a stabilit de comun acord că numai licenţele necesare vor fi prelungite, conform tuturor reglementărilor naţionale şi internaţionale în vigoare, compania asigurând pasagerii că operarea în deplină siguranţă a tuturor aeronavelor sale reprezintă principala sa prioritate", se arată în comunicat.
Compania precizează că, în perioada următoare, vor expira aproximativ 200 de licenţe ale personalului tehnic.
TAROM precizează că zborurile companiei nu au fost afectate de protestul spontan care a avut loc miercuri dimineaţă.
Update 10.52 - Protestatarii spun că nu vor să plece din curtea aeroportului, fiind nemulţumiţi de faptul că reprezentanţii companiei au refuzat să prelungească licenţa pentru cei care lucrează pe partea tehnică. La compania TAROM au expirat 30 de licenţe, spun sindicaliştii, ceea ce ar duce la reducerea salariilor cu 400 de lei.
___________________________________________
Circa 200 de angajaţi de la TAROM protestează, miercuri dimineaţă, la Aeroportul Otopeni, nemulţumiţi că riscă să rămână fără licenţa de privatizare.
Angajaţii care protestează la această oră sunt cei de la partea de hangar, care au salarii cuprinse între 15 şi 40 de milioane în funcţie de pregătire şi licenţă, a declarat liderul sindical al TAROM, Aurel Curdov, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
Potrivit acestuia, la faţa locului a venit locţiitorul directorului tehnic Bucur Sever, ca să stea de vorbă cu sangajaţii nemulţumiţi.
Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declara în ianuarie, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii misiunii FMI la Bucureşti, că un pachet de 20% din acţiunile TAROM vor fi preluate de un investitor străin, termenul stabilit cu reprezentanţii delegaţiei Fondului pentru finalizarea privatizării fiind de şase luni începând cu luna februarie.