Antena 3 CNN Economic Companii Patriciu: Nu renunţ la cele 25 de procente din Rompetrol pentru că pot duce mai departe compania

Patriciu: Nu renunţ la cele 25 de procente din Rompetrol pentru că pot duce mai departe compania

Patriciu: Nu renunţ la cele 25 de procente din Rompetrol pentru că pot duce mai departe compania
02 Apr 2009   •   15:56

Singurul miliardar român prezent în topul Forbes, Dinu Patriciu, spune că nu renunţă la cele 25 de procente pe care le mai deţine în cadrul Rompetrol, pentru că are "posibilitatea de a duce mai departe compania", transmite Bloombiz.

Omul de afaceri a mai spus că, pentru cele patru business-uri personale pe care le are, a cheltuit până în prezent un miliard de dolari (aproape 700 milioane de euro), bani proveniţi în mare parte (1,6 miliarde de dolari, adică 1,1 miliarde de euro) pe care le-a obţinut de la KazMunaiGaz, după vânzarea a 75% din Rompetrol.

Adevărul Holding, trustul lui Dinu Patriciu, este evaluat la 120 de milioane de dolari.
Totuşi, Dinu Patriciu a investit cel mai mult pentru achiziţia fondului de inevstiţii Fabian, mai exact 50 de milioane de euro. Compania are 11 proiecte imobiliare.
Patriciu mai deţine şi o parte din Smart City, în care este partener cu Immorent. Proiectul va fi dezvoltat pe o suprafaţă de 150.000 de mp şi necesită o investiţie de 300 de milioane de euro.

Cele mai mari investiţii făcute de Patriciu, din banii obţinuţi din vânzarea acţiunilor Rompetrol, sunt în domeniile energiei şi cercetării.
?Ca resurse financiare, în ordinea investiţiilor, au fost energia, IT, real estate şi media. Per total, am investit în toate aceste afaceri peste un miliard de dolari, iar peste jumătate dintre aceştia au mers în energie şi IT?, a declarat omul de afaceri pentru Business Magazin.

Afacerea din domeniul IT ?produce deja ]n momentul de fa'[, are sute de oameni angajaţi şi sute de milioane de euro cifră de afaceri?, a afirmat miliardarul român, potrivit aceleaşi surse.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dinu Patriciu Rompetrol
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close