Antena 3 CNN Economic Companii Panasonic cumpără Sanyo cu 6,4 miliarde de dolari

Panasonic cumpără Sanyo cu 6,4 miliarde de dolari

Panasonic cumpără Sanyo cu 6,4 miliarde de dolari
18 Dec 2008   •   09:53

Goldman Sachs şi alţi acţionari majoritari ai Sanyo Electric Co. şi-au vândut toate acţiunile deţinute la companie, corporaţiei Panasonic, anunţă AFP. Fumio Ohtsubo, preşedintele Panasonic, şi oficialii Goldman Sachs Group Inc. s-au întâlnit miercuri, firma americană fiind de acord să cedeze acţiunile Sanyo, potrivit publicaţiei japoneze Nikkei, citată de AFP.
Daiwa Securities SMBC Co. şi Sumitomo Mitsui Banking Corp, ceilalţi doi acţionari majoritari la Sanyo, au fost deja de acord cu oferta făcută de Panasonic. Informaţiile au fost făcute publice după ce Panasonic a anunţat în urmă cu o lună că intenţionează să achiziţioneze Sanyo. În urma acestei achiziţii se va forma cel mai mare conglomerat japonez din sectorul electronic.
Panasonic va cumpăra acţiunile Sanyo pentru 131 yeni/ acţiune (1,49 dolari), cel mai devreme în Februarie, suma totală fiind de 6,4 miliarde de dolari. Goldman Sachs a respins oferta iniţială a Panasonic, de 120 yeni pentru o acţiune, considerând că este prea mică.
Tranzacţia va spori poziţia şi competitivitatea Panasonic pe segmentele bateriilor reîncărcabile şi echipamentelor de energie solară, ambele prezentând un potenţial ridicat de creştere.
Panasonic va deveni, în acelaşi timp, al doilea mare conglomerat de electronice la nivel global, după General Electric. "După această fuziune, Panasonic va deveni un grup imens, un fel de Toyota a industriei electronicelor şi electrocasnicelor, iar acest eveniment este un lucru bun", a spus un analist al agenţiei de brokeraj Mitsubishi UFJ Financial, parte din cel mai mare grup financiar japonez, citat de Reuters.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: achizitie cumparare actiuni
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close