Directorul General al Reva Simeria, Alina Magdău, vorbeşte despre revitalizarea companiei cu o tradiţie de 145 de ani şi produsele prin care s-a lansat pe piaţa europeană.
1. Ce rol a jucat Grampet Group în dezvoltarea producţiei româneşti în domeniul feroviar?
Investiţiile realizate de Grampet în unităţile de producţie româneşti printre care si REVA Simeria, au dus la renaşterea producţiei, proiectării şi dezvoltării industriei feroviare din Romania. Aceste performanţe au fost atinse atât prin intermediul programelor de dezvoltare implementate, cât şi prin avantajele aduse de semnarea unor parteneriate cu companii româneşti sau internationale de renume. Un exemplu în acest sens sunt parteneriatele create de Reva Simeria cu Holcim, Oltchim, Govora, Viromet, Conpet, precum si Ermewa - Franta, CTC Franta, EVS Franta, Saint Gobain - Franta, Gefco - Franta, Atir Rail - Franta, Transwaggon - Germania etc.
2. Prin ce se diferenţiază Reva Simeria de alţi jucători din domeniu?
Echipa de management si-a propus ca REVA SA sa devina prima alegere a clienţilor in repararea si modernizarea vagoanelor de marfa prin oferirea de servicii complete de calitate exceptionala.
Ne-am propus sa obtinem toate acestea prin:
1. PROFESIONALISM – adoptand o atitudine responsabilă, eficientă şi construită pe dezideratul încrederii faţă de toţi clienţii şi colaboratorii companiei.
2. ATENŢIA PENTRU CLIENT si OPERATIVITATE - asigurate prin calitatea serviciilor oferite si prin solutii profesioniste inovative ce raspund necesitatilor clientilor nostri. ;
3. SPIRIT DE ECHIPĂ – prin implicarea tuturor angajatilor companiei .
4. EXPERIENTA centenara si inovare continua.
Având o tradiţie de peste 145 ani (uzina a fost înfiinţată în 1869) în industria feroviară, Reva Simeria este astăzi singurul reparator din Romania care deţine certificarea ECM, emisă de firma elvețiană Sconrail, care este o condiție sine qua non pentru a activa pe piața europeană. De asemenea deține autorizările SNCF și VPI. Acestea au fost obţinute de la cele mai exigente instituţii și asociații de material rulant din Europa, ca urmare a realizarii unor investiţii semnificative în tehnologie şi instruirea personalului. Investițiile in pregătirea resursei umane si modernizările echipamentelor au fost cheia acestui succes, care a atras principalii deținatori de vagoane din Europa de Vest. Reva a trecut cu brio toate procesele de audit de calitate la standarde europene.
In ultimii ani, fabrica şi-a schimbat înfăţişarea si a ridicat stacheta in ceea ce priveste standardele aplicate in mentenanta vagoanelor. Toate acestea au fost rezultatul programului de investiții demarat de către acționarii Grampet Group, investiții care au atins valoarea de aproximativ 10 milioane de euro de la privatizare. Reinvestim cea mai mare parte din profiturile companiei ca parte a viziunii noastre strategice, considerând că modernizarea companiei este cheia de dezvoltare pe termen lung.
Această performanţă îi permite să aibă deja un procent de 35% din producţie destinată exportului şi să ţintească spre 70% în viitorul apropiat.
Ne puteţi vorbi despre produsele companiei şi felul în care au fost receptate de clienţi?
Spre deosebire de alte firme romanesti de reparat material rulant, care in decursul anilor s-au specializat pe reparatia anumitor tipuri de vagoane, REVA SA, prin experienta personalului si inzestrarea tehnica pe care o detine, efectueaza reparatii la toate tipurile de vagoane de marfa si cisterne. Acest lucru a facut ca REVA sa aiba printre clienţii săi cei mai mari deţinători de parcuri de vagoane din Europa.
Printre cele mai renumite produse care au părăsit porţile acestei fabrici se numară vagonul cisternă de 60 mc, dotat cu instalaţie de încălzire. Izolaţia exterioară care a fost montată pe vagon are rolul de a limita pierderile de căldură pe timpul transportului, fapt ce conduce la economisirea de energie la descărcare şi implicit scurtarea timpului de descărcare. De mentionat este şi vagonul pentru transport autoturisme Laadffoos, de provenienţă franceză, modernizat prin echiparea cu pereţi laterali culisanţi din prelată şi acoperiş fix şi exportat înapoi în Franţa.
Cum vede Reva Simeria rolul ei în programele de responsabilitate socială?
Reva Simeria a sprijinit şi continuă să sprijine dezvoltarea comunităţii locale.
A fost partener intr-un proiect de voluntariat cu Arboretumul Simeria in vederea ecologizarii acestuia si vom continua actiunea daca vom fi coooptati pe viitor. Sustinem Crucea Rosie in activitatile desfasurate in tara prin sprijinirea unor angajati de a participa la aceste actiuni. Totodata, incepând cu 2011, compania a demarat un program de ucenicie în cadrul căruia a angajat, integrat pe piata muncii si calificat 59 de tineri proveniti din centre de plasament. Ne mandrim cu faptul ca sustinem un cunoscut ONG din judetul Hunedoara care promoveaza programe de reintegrare sociala a unor categorii de persoane defavorizate.
De asemenea societatea administrează şi un cămin de nefamilişti, destinat cu prioritate şi la tarife preferenţiale angajaţilor REVA SA.