Cei peste 250 de invitați Ambasade, filiale Veolia, structuri Unesco și jurnaliști, din 23 de țări (Algeria, Austria, Belgia, Bosnia Herțegovina, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Franța, Germania, Grecia, Israel, Japonia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Palestina, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ungaria și România), au aflat despre problemele de mediu ale Dunării şi Deltei şi au avut ocazia de a se alătura efortului pentru îndeplinirea promisiunii Veolia de a Regenera Planeta.
Conform tradiţiei, în cadrul evenimentului au loc acţiuni social - educative sau de mediu în spiritul prezervării habitatelor şi a resurselor naturale.
Joi, 09 iulie 2015, Apa Nova București - Veolia, în parteneriat cu Administrația Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării și cu Consiliul Județean Tulcea, a eliberat în apele Dunării 1.000 de puieţi de sturioni, în cadrul celei de a IV-a ediții a acțiunii numite sugestiv ”Botezul Sturionilor”. Apa Nova Bucureşti - Veolia este deocamdată singura companie privată din România care s-a implicat activ pentru realizarea acţiunilor de repopulare cu sturioni în Dunăre.
Peste 200 de locuitori din Tulcea s-au alăturat acțiunii de populare cu sturioni.
Întrucât ne dorim să contribuim la creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța acțiunilor ca aceasta, este pentru prima dată în acești ani când repopularea cu sturioni a fost transmisă live pe pagina de Facebook Apa Nova București. Peste 300 de persoane au urmărit on-line acțiunea de repopulare cu sturioni.
Vineri, 10 iulie 2015, Apa Nova București - Veolia inaugurat noua bibliotecă din Sfântu Gheorghe
Acţiunea a avut loc sub auspiciile Anului Internațional al Luminii, declarat astfel de către UNESCO, în luna ianuarie a acestui an. Anul Luminii este un proiect educațional interdisciplinar care are în vedere atât aplicabilitatea tehnologică a luminii, cât și latura spiritual – culturală a acesteia.
Apa Nova București – Veolia s-a alăturat Primăriei comunei Sfântu Gheorghe în demersul de refacere a fondului de carte aparținând bibliotecii locale.
În acest scop, în perioada mai – iunie, compania a realizat o colectă de carte cu participarea voluntară a salariaților săi. De asemenea, acestei colecte s-au alăturat și colegii de la Apa Nova Ploiești. În urma acestei acțiuni, au fost strânse aproximativ 2.000 de cărți cu o tematică diversă, începând de la carte școlară, beletristică, știință, tehnică, dicționare lingvistice și mergând până la cărți culinare și/sau pentru copii.
Și participanții la eveniment au contribuit la refacerea fondului de carte prin donarea unor cărți reprezentative pentru cultura țării pe care o reprezintă.
Cu această ocazie, a fost anunțată demararea proiectului de iluminat al digului din comuna Sfântu Gheorghe, pe un segment de peste 1 km lungime. Acest proiect se va realiza începând cu toamna acestui an, cu sprijinul exclusiv al Apa Nova Bucureşti - Veolia România şi al Comitetului Naţional Român de Iluminat. Proiectul este dedicat zonei de promenadă și este gândit atât în beneficiul localnicilor, cât şi al turiştilor.
Tot vineri a fost lansată o valoroasă cercetare științifică care poartă denumirea „DELTA DUNĂRII - Plante acvatice și palustre”, realizată cu susținerea Apa Nova București - Veolia de către doamna Prof. univ. dr. Anca SÂRBU, de la Facultatea de Biologie a Universității din București, Președintele Asociației Grădinilor Botanice din România. Totodată, au fost lansate alte două albume sub egida Unesco: “Nature and Culture” (unde au contribuit 8 țări) - realizat cu susținerea Apa Nova București - Veolia - și „Nature the Best Teacher” (realizat datorită implicării a 9 țării).
Ediția a VII-a a evenimentului organizat de Apa Nova București – Veolia în Delta Dunării, se axează cu precădere pe importanța educației și a culturii pentru dezvoltarea și menținerea unui mediu social și a unui mediu natural cât mai sănătoase.
Veritabilul schimb de experiență și prietenie s-a încheiat și în acest an cu aplicarea unor soluții concrete care au înlesnit rezolvarea unor probleme de mediu, sociale și educative.