Antena 3 CNN Economic Companii Noul şef al GM: falimentul este mai probabil

Noul şef al GM: falimentul este mai probabil

Noul şef al GM: falimentul este mai probabil
01 Apr 2009   •   14:02

Noul şef al General Motors Corp a declarat că mai multe fabrici ale producătorului ar putea fi închise şi falimentul este ?mai probabil? pe măsură ce compania încearcă să respecte noile cerinţe, mai dure, pentru a primi ajutor guvernamental. În prima sa conferinţă de presă ca preşedinte, Fritz Henderson declara că se aşteaptă ca societatea să aibă nevoie să ia măsuri mai multe decât închiderea celor cinci fabrici anunţate a fi incluse în planul de restructurare.
De asemenea, GM se îndreaptă se îndreaptă spre noi concedieri.
Preşedintele american declarase luni că planurile iniţiale ale GM de a deveni viabilă nu au mers destul de departe. El a oferit companiei 60 de zile pentru a face şi mai multe reduceri şi să obţină concesii de la investitori şi sindicate, sau nu va mai primi ajutor de la stat.
Henderson a declarat că deşi GM ar prefera să nu folosească protecţia falimentului pentru a se salva, este ?cu certitudine mai probabil decât în trecut?.
Compania, declara acesta, are până la 1 iunie să facă schimbările cerute de guvern, sau va fi în faliment. Termenul limită de 60 de zile ar trebui să fie de ajuns, dar dacă devine evident că schimbările nu pot fi făcute, GM ar putea ajunge în instanţă mai devreme.

Henderson a mai dezvăluit că se discută cu potenţiali cumpărători pentru brandul Hummer , iar o decizie în privinţa sorţii acestuia va fi luată curând.
Într-un efort de a relansa vânzările, GM a lansat un program numit "Încredere totală" ce va acoperi ratele pentru clienţii care îşi pierd slujba.

GM va face nouă plăţi de câte 500 de dolari pentru clienţii din program. Anterior Ford anunţase un program similar, dar care va acoperi un an întreg cu plăţi de 700 de dolari.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close