Antena 3 CNN Economic Companii Mişu Negriţoiu urmează să fie revocat marţi de la conducerea ASF

Mişu Negriţoiu urmează să fie revocat marţi de la conducerea ASF

o_1bfma6v986m2lgkog4hqgdok8.jpg
Foto: Agerpres
09 Mai 2017   •   12:56

Plenul reunit al Parlamentului îl va revoca, marţi, pe Mişu Negriţoiu din funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a anunţat vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda, la finalul şedinţei Birourilor Permanente reunite, potrivit news.ro.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, în 27 aprilie, că s-a înţeles cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, asupra faptului că Mişu Negriţoiu trebuie demis cât mai repede de la conducerea ASF, deoarece aceasta este o instituţie importantă care nu trebuie să funcţioneze ca şi cum ar fi „moşia” unuia sau unora.

Biroul Permanent al Senatului a transmis în 18 aprilie Birourilor Permanente Reunite raportul comisiilor economice şi de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului privind revocarea din funcţie a şefului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, din cauza modului în care ASF a gestionat criza de pe piaţa RCA din 2016.

Mişu Negriţoiu a ajuns preşedinte al ASF la 1 aprilie 2014, cu sprijinul PSD, care a votat masiv în Parlament numirea sa. Negriţoiu a venit la conducerea ASF în locul lui Dan Radu Ruşanu, care şi-a dat demisia de la şefia autorităţii din arestul poliţiei, în martie 2014, în condiţiile în care era arestat pentru 30 de zile în dosarul Carpatica - ASF.

 

×
Subiecte în articol: Mişu Negriţoiu parlament
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close