'Un lucru vreau să afirm cu tărie și aceasta este o afirmație pe care o facem în numele Ministerului Energiei: pentru noi falimentul nu este o opțiune. Pentru că acest fapt atrage probleme sociale uriașe și pune în discuție siguranța energetică. Și până la urmă demonstrează incapacitatea noastră de a gestiona o situație complexă, de a ne apăra interesele economice și sociale. Cred că suntem datori cu toții să depunem eforturi pentru a preveni dispariția Complexului Energetic Hunedoara'', a spus ministrul Energiei, într-o conferință de presă. El a arătat că locurile de muncă și siguranța energetică națională reprezintă priorități ale ministerului și a subliniat necesitatea luării unor decizii corecte în ceea ce privește CEH.
''Complexul, în situația în care se află acum, este într-un punct extrem de dificil și orice întârziere sau ezitare sau incapacitate de a face pașii corecți poate să ducă la o situație extrem de complicată, ca să nu-i spunem dezastru. Prioritatea pentru noi sunt locurile de muncă, cu tot ce înseamnă acest lucru'', a mai spus Grigorescu.
Ministrul a susținut că CEH are datorii de 1,2 miliarde de lei și popriri pe toate conturile, ceea ce creează o presiune imediată asupra capacității de plată.
În opinia ministrului Energiei, printre cauzele care au contribuit la situația financiară dificilă în care a ajuns CEH se află politizarea, corupția și risipa, iar acestea trebuie ''curmate fără drept de apel''.
Grigorescu s-a arătat convins că există soluții pentru salvarea CEH, fiind nevoie de profesionalism și de acțiune energică.
''Convingerea noastră, după această zi, este că există niște soluții. (...) Cred că, până la urmă, singurul lucru cu care venim aici este profesionalismul nostru. Și atunci ne ocupăm să punem lucrurile în succesiunea corectă. Să ne ferim de orice fel de alte lucruri. De exemplu, de ceea ce înseamnă politizare — cred că acest aspect nu mai este astăzi de actualitate, corupție și risipă. Aceste trei lucruri, care se află între cauzele situației în care se găsește Complexul astăzi, trebuie curmate fără drept de apel. Nu cred că fără o acțiune energică în zona asta se poate obține un rezultat corect'', a spus Victor Vlad Grigorescu.
Ministrul Energiei s-a aflat luni în Valea Jiului, unde a avut întâlniri cu administrația și sindicatele de la CEH și a coborât în Mina Lupeni.