Antena 3 CNN Economic Companii Microsoft vrea să achiziţioneze serviciul de căutare online Yahoo pentru 20 de miliarde de dolari

Microsoft vrea să achiziţioneze serviciul de căutare online Yahoo pentru 20 de miliarde de dolari

Microsoft vrea să achiziţioneze serviciul de căutare online Yahoo pentru 20 de miliarde de dolari
30 Noi 2008   •   12:33

Gigantul Microsoft poartă tratative pentru a achiziţiona serviciul de căutare online Yahoo, pentru suma de 20 de miliarde de dolari. Alături de această propunere, contractul cuprinde şi impunerea de către Microsoft a unei nou echipe manageriale la Yahoo. În fruntea acestei echipe s-ar putea afla Ross Levinsohn, fost preşedinte al Fox Interactive Media.
Compania Yahoo este supusă unor mari presiuni din partea investitorilor, după ce a respins ultima ofertă de preluare din partea Microsoft, care s-a ridicat la 47,5 miliarde de dolari. De atunci, acţiunile Yahoo au scăzut de la 33 de dolari până la un minim de 9 dolari.
Analiştii sunt de părere că este momentul oportun pentru o nouă rundă de negocieri între Microsoft şi Yahoo, după ce Jerry Yang, care s-a opus preluării, a anunţat că va demisiona din funcţia de director executiv al companiei imediat ce va fi găsit un înlocuitor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: yahoo microsoft
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close