Antena 3 CNN Economic Companii Liberty Global, aproape de preluarea unei companie de cablu din Germania pentru peste trei miliarde euro

Liberty Global, aproape de preluarea unei companie de cablu din Germania pentru peste trei miliarde euro

 Liberty Global, aproape de preluarea unei companie de cablu din Germania pentru peste trei miliarde euro
Foto: flickr.com
20 Mar 2011   •   14:40
Grupul american Liberty Global, care controlează UPC România, este aproape de o înţelegere pentru a prelua compania Kabel Baden-Wuerttemberg (KBW), al treilea mare operator de cablu TV din Germania, pentru 3,1-3,2 miliarde euro, au afirmat surse apropiate tranzacţiei, citate de Wall Street Journal.

Liberty pare că a surclasat ofertele celorlalţi doi investitori interesaţi de preluarea KBW, respectiv fondurile de investiţii CVC Capital Partners şi Hellman & Friedman, potrivit cotidianului american. Totuşi, un acord formal nu este, încă, o certitudine, au avertizat sursele, existând şi informaţii că favorit în cursa pentru preluarea KBW ar fi CVC.

Fondul suedez de investiţii EQT, care controlează KBW, analizează de anul trecut vânzarea sau o ofertă publică iniţială la compania germană de cablu. Investitorii interesaţi de achiziţie au avut termen până la 16 martie pentru a depune oferte. 

La aproximativ trei miliarde de euro, Liberty Global ar achita KBW la valoarea reală. Grupul american îşi permite să achite un preţ mai ridicat decât fondurile de investiţii, întrucât poate obţine beneficii suplimentare din combinarea KBW cu operaţiunile pe care le deţine deja în Germania. 

Liberty Global, controlat de miliardarul american John Malone, are 17,6 milioane de clienţi în 14 ţări din Europa, Australia, America de Sud şi America de Nord, fără SUA. Grupul obţine anual venituri de circa nouă miliarde de dolari.

KBW, cu operaţiuni în landul Baden-Wuerttemberg, are 2,3 milioane de clienţi şi venituri anuale de aproape 540 de milioane de euro.

Grupul Liberty este prezent în România prin intermediul diviziei europene UPC Broadband. Pe piaţa locală, UPC este una dintre cele mai mari companii de comunicaţii prin cablu, furnizând servicii de televiziune prin cablu şi prin satelit, internet de mare viteză şi telefonie fixă digitală. Operatorul are 1,16 milioane de clienţi în 200 de oraşe medii şi mari.
 

×
Subiecte în articol: România companie Germania
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close