Astfel, activele Amonil au intrat în posesia Chemgas Holding Corporation, companie din Slobozia care este deţinută integral de off-shore-ul Riverside Development Limited, inregistrat in Belize. Acest off-shore este înregistrat la aceeaşi adresă cu încă două societăţi - Zalois si Jovline care deţin 50,4% din Amonil.
După ce a cumpărat linia de producţie de la combinatul Amonil, Chemgas a încheiat un acord cu Amonil, pentru management, prestări servicii şi exploatare dar şi pentru închirierea unor linii de producţie.
Potrivit acestui contract firma Chemgas trebuia să reia producţia de îngrăşăminte chimice, iar după preluarea activelor, în această lună a început şi exodul angajaţilor de la Amonil la Chemgas. Prin urmare, combinatul Amonil Slobozia nu-şi mai poate justifica acum existenţa.
„Consiliul de administratie urmeaza sa reanalizeze situatia creata in urma renegocierii celor doua contracte (de management si de inchiriere - n.r.) si va stabili masurile in consecinta, de asa maniera incat sa continue activitatea Amonil atat in ceea ce priveste noul contract de management, prestari servicii si exploatare renegociat, cat si activitatea proprie functie de activele si investitiile in curs de realizare“, se arată într-un comunicat postat miercuri la Bursa de Valori Bucureşti de către conducerea Amonil. Ioan Niculae deţine 50,4 % din capitalul combinatului de la Slobozia, şi este cel care a numit conducerea acestuia.