Ceea ce diferenţiază, însă, 2012 de anii precedenţi este creşterea numarului companiilor importante din economie care vor solicita declan.area procedurii de reorganizare judiciara. Şi asta pentru ca resursele financiare pe care au mizat până acum s-au epuizat, ori pentru ca aceasta perioada de criza le-a erodat credibilitatea în faţa instituţiilor de credit.
„Anul acesta va fi cel al insolvenţelor companiilor mijlocii şi al reorganizarilor de companii mari, care au avut, pâna acum, resurse suficiente pentru a face faţă primului val al crizei. Întâi s-au cernut companiile mici, cele care au avut probleme mari de lichiditate şi care au fost afectate cel mai grav de criza. Pe de alta parte, în 2012, şi din cauza imposibilităţii de a mai rostogoli şi reeşalona creditele, în pofida faptului ca exista o oarecare deschidere a băncilor în acest sens, marile companii vor încerca să-şi reorganizeze activitatea prin aceasta procedura a restructurarii judiciare” explica Andreea Anghelof, Managing Partner al companiei Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR).
Practic, datorita politicii agresive de creştere a cotei de piaţă în anii anteriori crizei, băncile constituie acum principalul creditor în majoritatea dosarelor de insolvenţă.
Citeste articolul integral pe Income Magazine