Antena 3 CNN Economic Companii Guvernul amână privatizarea Oltchim până trece criza

Guvernul amână privatizarea Oltchim până trece criza

Guvernul amână privatizarea Oltchim până trece criza
20 Noi 2008   •   01:38

Măsurile României de combatere a crizei adoptate de Guvern au inclus printre altele şi o amânare a uneo privatizări . Este vorba de combinatul Oltchim, a cărui vânzare fost pusă ?în aşteptare? până când piaţa va asigura condiţiile necesare. Acestea ar trebui să se refere în primul rând la siguranţa locurilor de muncă. Între timp compania va fi susţinută prin ajutoare de stat.
?Oltchim este o altă societate care se confruntă cu dificultăţi. În acest moment punem procesul de privatizare în stand by. Nici nu este o piaţă care putem să spunem că permite realizarea acestui proces. Vrem ca acest proces să se desfăşoare în bune condiţii pentru a putea garanta păstrarea locurilor de muncă. Vom găsi prin alte modalităţi, inclusiv prin solicitarea pe schema ajutorului de stat adresat Comisiei Europene, modalităţile de sprijinire a Oltchim-ului pentru a-şi putea continua funcţionarea şi asigurarea celor care lucrează în această industrie?, a declarat premierul Călin Popescu Tăriceanu.
Acesta a precizat că activitatea Oltchim este responsabilitatea AVAS- Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului şi Ministerul Economiei, care ar trebui să reglementeze relaţia dintre societate şi Petrom, care este principalul furnizor de materie prima.
Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a redus cu 20% activitatea în luna noiembrie, până la 40% din capacitate, ca urmare a scăderii cererii de pe piaţă.
Cererea scăzută pe piaţa internă şi externă s-a suprapus cu atingrea unui preţ de vânzare mult sub preţul de producţie. Anul acesta, compania a cunoscut o pierdere în domeniul de activitate deşi veniturile au crescut. Bilanţul a arătat un surplus în costuri faţă de venit de 27,68 milioane lei.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close