Antena 3 CNN Economic Companii Gazprom-Romgaz, companie mixtă care se va ocupa de depozitarea gazelor naturale în România

Gazprom-Romgaz, companie mixtă care se va ocupa de depozitarea gazelor naturale în România

Gazprom-Romgaz, companie mixtă care se va ocupa de depozitarea gazelor naturale în România
17 Feb 2010   •   12:37

O delegaţie a Gazprom condusă de Alexander Medvedev, membru al consiliului director şi directorul general al Gazprom Export s-a întâlnit la Bucureşti cu reprezentanţii Ministerului Economiei, ai Romgaz şi ai Transgaz. Oficialii Romgaz şi Gazprom au discutat la Ministerul Economiei despre construcţia depozitului de gaze de la Mărgineni şi investiţii în producţia energiei electrice.

Directorul general al Romgaz a declarat că, la întâlnire, s-a discutat despre înfiinţarea unei companii mixte Romgaz-Gazprom care va avea în vedere depozitarea gazelor ruseşti pe teritoriul României. Ministrul Economiei, Adriean Videanu nu a oferit niciun fel de informaţii.

Depozitul subteran de la Mărgineni ar urma să stocheze peste 2,6 miliarde metri cubi de gaze, ce ar urma să permită României să evite pe viitor problemele cu gazele pe timp de iarnă. Investiţia este evaluată la 250 de milioane de euro.

Reprezentantul Gazprom, business ce valorează 60 de miliarde de euro, se află în România pentru prima dată după vizita din 2006 când a parafat pătrunderea unui intermediar în jocul alimentării pieţei locale cu gaze ruseşti.

Ruşii au venit la Bucureşti la o zi după ce Bulgaria, tară care a semnat un acord interguvernamental cu Rusia, a fost vizitată de preşedintele Gazprom, Alexei Miller.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close