Antena 3 CNN Economic Companii Firme controlate şi finanţate de stat, concurentele Ford în SUA, după falimentelor GM şi Chrysler

Firme controlate şi finanţate de stat, concurentele Ford în SUA, după falimentelor GM şi Chrysler

Firme controlate şi finanţate de stat, concurentele Ford în SUA, după falimentelor GM şi Chrysler
08 Iun 2009   •   12:45

Ford, singurul mare constructor auto din SUA care nu a intrat în situaţie de insolvenţă, s-ar putea confrunta cu dificultăţi pe piaţa SUA în urma falimentelor rivalilor Chrysler şi General Motors (GM), care vor fi preluaţi de guvern şi finanţaţi direct de Trezorerie, potrivit Wall Street Journal (WSJ).

GM şi Chrysler vor beneficia de investiţii în valoare de 62 miliarde de dolari de la Trezorerie în urma procedurilor de faliment declanşate recent.

Cele două companii îşi vor reduce atât datoriile, cât şi reţelele de dealeri, devenind astfel concurenţi mai "agili" odată cu ieşirea din procedurile de faliment, potrivit unei analize WSJ.

În acelaşi timp, instituţia de credit GMAC, care acordă împrumuturi şi servicii de leasing clienţilor GM şi Chrysler, a primit ajutor guvernamental de 12,5 miliarde de dolari de la guvernul SUA şi are acces la finanţări cu dobânzi apropiate de zero de la Rezerva Federală.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ford SUA Chrysler faliment
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close