Antena 3 CNN Economic Companii Fabricile de gheaţă profită din plin de caniculă. Vânzări cu 70% mai mari în această perioadă

Fabricile de gheaţă profită din plin de caniculă. Vânzări cu 70% mai mari în această perioadă

Fabricile de gheaţă profită din plin de caniculă. Vânzări cu 70% mai mari în această perioadă
19 Iul 2010   •   19:07

Canicula înseamnă profit curat pentru fabricile de gheaţă. Pe timpul verii, vânzările cresc cu peste 70 %. Emisiunea Bizbazar a prezentat luni Fabrica de gheaţă din Oradea, o afacere de succes, care produce 20 de tone de cuburi de gheaţă pe zi şi toată cantitatea se vinde imediat.

Fabrica de gheaţă din Oradea abia mai face faţă comenzilor. Zilnic se produc 20 de tone de cuburi de gheaţă, dar se distribuie la fel de repede cum se produc.

În Luna lui Cuptor, angajaţii fabricii sunt îmbrăcaţi ca pentru Polul Nord. În această fabrică temperatura este de minus 18 grade Celsius.

?Este un echipament special conceput astfel încât să asigure şi protecţie termică iar coprul să nu se supraîncălzească şi să nu existe riscuri în cazul ăsta de îmbolnăvire?, a declarat Florin Pleşca, proprietar fabrică de gheaţă.

Gheaţa ajunge în benzinării şi în câteva lanţuri importante de magazine. Vânzările fabricii au crescut în sezonul de vară cu 70-80 la sută. Instalaţia de producere a cuburilor de gheaţă şi linia de ambalare costă aproape 200.000 de euro. Proprietarul fabricii susţine că aparatura îşi merită din plin banii pentru că procesul este unul simplu, eficient şi economic.

O pungă cu gheaţă pleacă de la producător la preţul de 7,5 lei.

Antena 3

 

 

×
Subiecte în articol: canicula Oradea
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close