Antena 3 CNN Economic Companii Enel cere daune de 1,6 miliarde de euro organizaţiei Greenpeace

Enel cere daune de 1,6 miliarde de euro organizaţiei Greenpeace

Enel cere daune de 1,6 miliarde de euro organizaţiei Greenpeace
09 Dec 2009   •   17:06

Grupul italian Enel cere daune de 1,6 miliarde de euro organizaţiei Greenpeace, susţinând că a înregistrat scăderi ale producţiei de electricitate şi pagube în urma unor proteste ale asociaţiei de protecţie a mediului la patru centrale care funcţionează pe bază de cărbuni, potrivit Financial Times.

Directorul general al Greenpeace Italia, Giuseppe Onufrio, spune că organizaţia va contesta pretenţiile transmise de Enel într-o scrisoare, în ciuda unui avertisment din partea grupului cu măsuri în justiţie.

"Dacă Enel încearcă să ne intimideze pentru a ne reorienta activităţile de la schimbările climatice, prima prioritate pentru situaţia mediului la nivel mondial, fac o mare greşeală. Arderea cărbunilor este cea mai mare sursă individuală de emisii de dioxid de carbon, iar planurile Enel de a extinde folosirea acestui combustibil va accelera schimbările climatice", a declarat Onufrio.

Enel a cerut că a cerut daune. Acţiunea Enel este un semnal că grupul va adopta o poziţie dură pentru a-şi promova extinderea capacităţilor de generare de energie bazată de cărbune, în ciuda opoziţiei locale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Greenpeace Enel
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close