Antena 3 CNN Economic Companii Dacia va relua producţia, începând de luni

Dacia va relua producţia, începând de luni

Dacia va relua producţia, începând de luni
05 Dec 2008   •   16:50

De luni, Dacia va relua producţia pentru trei zile. Din 11 decembrie, activitatea urmează să fie oprită până în ianuarie, din cauza scăderii drastice a cererii pe majoritatea pieţelor unde constructorul auto este prezent.
Potrivit surselor citate de Mediafax, "se cunoaşte data la care va fi întreruptă din nou activitatea, însă nu se ştie când va reîncepe producţia în luna ianuarie".
Societatea Automobile Dacia a întrerupt producţia pentru 18 zile, între 20 noiembrie şi 7 decembrie, din cauza scăderii vânzărilor, după alte patru zile de întrerupere, pe 30 şi 31 octombrie şi 13 şi 14 noiembrie.
În perioada de întrerupere a activităţii de producţie, în uzină au mai lucrat circa 3000 din cei peste 14.000 de salariaţi, în cadrul centrului pentru export CKD şi al unor sectoare precum cele de piese de schimb şi desfacere.
Salariaţii care au intrat în şomaj tehnic ca urmare a întreruperii activităţii de producţie primesc 85% din salariul total brut, conform prevederilor contractului colectiv de muncă şi vor beneficia de bonurile de masă aferente zilelor de întrerupere a activităţii, pe care le-au primit în avans, au anunţat reprezentanţii Dacia.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: somaj tehnic
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close