Antena 3 CNN Economic Companii Cum ripostăm dacă angajatorul ne împiedică sa găsim un nou loc de muncă

Cum ripostăm dacă angajatorul ne împiedică sa găsim un nou loc de muncă

Mia Lungu
1 minut de citit Publicat la 16:55 07 Feb 2022 Modificat la 16:55 07 Feb 2022
crierii angajate angaja?i
Care sunt criteriile angajatorilor pentru viitorii angajați Sursa foto: Tumisu/Pixabay

Firmele se înțeleg între ele să NU își recruteze reciproc angajați, pe salarii mai bune. Este modalitatea în care angajații rămân prizonierii actualelor locuri de muncă.

Ce putem face dacă ne confruntăm cu o astfel de situație a explicat, la Antena 3, Doru Dima, specialist HR. 

Este o situatie de mai bine de 10 ani in piata. Sunt companii care doresc sa isi consolideze relatia cu angajatul si din acest motiv incearca sa se bazeze pe bunul simt al celor cu care concureaza in piata si sa pastreze angajatilor un salariu cat de cat civilizat, astfel incat acestia sa nu migreze de la o companie la cealalta.

"În momentul în care un angajat vrea să se mute și trimite CV-ul la o companie și constată că din toate punctele de vedere ar corespunde, dar este respins, ar trebui să ceară în mod expres companiei să justifice motivele pentru care a fost scos din procesul de selecție. Pentru că, astfel, ar putea să se întoarcă împotriva acelei companii din motive de discriminare. 

Această lege funcționează în România și este posibil să ceri motivele pentru care ai fost refuzat pentru un interviu", explică specilistul în HR.

"Ideea este să ai și curaj, tu ca angajat, în momentul în care constați că ești discriminat să faci plângere, atât către Consiliul Concurenței, cât și către organizația care te-a refuzat", a mai precizat Doru Dima, la Antena 3.

×
TOP articole
x close