Antena 3 CNN Economic Companii Concedieri masive la o fabrică din România. Sute de angajaţi rămân fără loc de muncă

Concedieri masive la o fabrică din România. Sute de angajaţi rămân fără loc de muncă

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 18:35 02 Feb 2024 Modificat la 18:35 02 Feb 2024
concedieri
Concedieri masive la o fabrică din România. Sute de angajaţi rămân fără loc de muncă Sursa foto: pexels.com

Grupul chinez Haier anunță că vrea să disponibilizeze 40% din cei 988 de salariaţi de la fabrica de frigidere din Prahova.

Compania menționează că motivul pentru această reorganizare a activităților de producție este contracția pieței și scăderea cererii pe toate categoriile, care persistă, consecință a efectului post-pandemic și a recentei crize în Europa și la nivel global.

"Haier intenționează să mențină peste 60% din personal, securizând pozițiile critice care să permită o redresare rapidă a producției de îndată ce condițiile de piață o vor permite", potrivit companiei Haier.

Fabrica din Prahova a devenit operațională la finalul anului 2021, în urma unei investiții de peste 70 milioane euro.

Fabrica se întinde pe o suprafață de 63.000 mp și este echipată cu două linii de producție.

Fabrica deserveşte piaţa europeană şi consumatorii europeni datorită proximităţii, tehnologiei şi eficienţei sale.

Când a fost deschisă, fabrica a fost echipată cu două linii de producție. Angajații erau susținuți de roboți și utilaje de ultimă generație.

Haier Tech avea o capacitate de producție de peste un milion de frigidere pe an. În special, compania produce frigidere încorporabile și standard, pentru cele trei mărci ale Haier Europe – Candy, Hoover şi Haier.

O nouă fabrică se va deschide în România

România ar putea avea o fabrică de reciclare a bateriilor litiu-ion. Două companii românești bat palma cu o firmă din Australia.

Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) se alătură Ecowes, o companie autohtonă specializată în colectarea și reciclarea bateriilor, într-un parteneriat anunțat de Redivium Australia. Scopul acestui parteneriat este să efectueze un studiu de fezabilitate pentru implementarea în România a unei facilități de reciclare a bateriilor litiu-ion, având o capacitate inițială de 10 tone pe zi.

Conform informațiilor furnizate de Agerpres, această inițiativă implică o investiție de peste 40 de milioane de euro într-o facilitate de reciclare a bateriilor litiu-ion.

Proiectul va utiliza tehnologia de reciclare cu licență Redivium, deja implementată cu succes în țări precum Germania.

"Discuţiile preliminare privind încheierea acestui parteneriat au început în 2022. Acest proces a inclus vizitarea fabricii de reciclare Primobius GmbH din Hilchenbach, Germania. Partenerii au o experienţă vastă în domeniul bateriilor si acumulatorilor mai ales în ceea ce priveşte programele si procesele de tratare şi reciclare a bateriilor aflate la sfârşitul duratei de viaţă. 

Ecowes operează în prezent o linie de sortare a bateriilor şi două instalaţii de tratare a bateriilor alcaline şi a celor cu Li provenite atât de la populaţie cât şi cele rezultate din demontarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice. 

(...) Acest acord cu Redivium pentru implementarea unei facilităţi de reciclare a bateriilor cu Li oferă partenerilor acces direct la o soluţie durabilă de reciclare a bateriilor la scară industrială, făcând Ecowes şi Asociaţia SNRB parteneri strategici în regiunile licenţiate Redivium”, au anunțat reprezentanții SNRB.

×
x close