Antena 3 CNN Economic Companii Companiile de stat, pierderi de sute de milioane de euro

Companiile de stat, pierderi de sute de milioane de euro

Companiile de stat, pierderi de sute de milioane de euro
de M.T.    |    21 Aug 2013   •   10:41

Companiile de stat sărăcesc bugetul ţării, înregistrând pierderi de sute de milioane de euro. Doar în 2012, Hidroelectrica, Oltchim Râmnicu Vâlcea şi CFR Călători au văduvit statul de 600 de milioane de euro.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a încheiat anul 2012 cu o pierdere record de 114 milioane de euro. Explicaţiile sunt doi ani consecutivi de secetă şi contractele cu băieţii deştepţi, care au dus compania în insolvenţă.

Sunt însă şi veşti bune. În primul semestru din 2013, Hidroelectrica a făcut un profit de peste 100 de milioane de euro.

Oltchim Râmnicu Vâlcea nu a avut însă acelaşi noroc. Combinatul a încheiat anul 2012 cu un minus de 126,5 milioane de euro.

Pierderi s-au înregistrat şi în primele 6 luni ale anului, uzina chimică raportând un deficit de peste 30 de milioane de euro.

Au scăzut însă şi cheltuielile cu personalul, după ce 1.000 de angajaţi au fost disponibilizaţi.

O situaţie la fel de dificilă este şi la CFR Călători. Compania a ajuns în situaţia de a pierde 222,6 milioane de euro într-un singur an.

Managerii companiei speră să redreseze situaţia în acest an şi să limiteze pierderile la 90 de milioane de euro.

Chiar şi asa, niciun director de companie de stat care a adus societatea pe minus nu a fost, până acum, tras la răspundere.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close