Antena 3 CNN Economic Companii Anchetă: Reparaţiile oferite de Toyota pentru problemele la acceleraţie nu funcţionează

Anchetă: Reparaţiile oferite de Toyota pentru problemele la acceleraţie nu funcţionează

Anchetă: Reparaţiile oferite de Toyota pentru problemele la acceleraţie nu funcţionează
05 Mar 2010   •   17:53

Efortul companiei japoneze Toyota de trece de criza declanşată de chemarea în service a peste 9 milioane de maşini la nivel mondial a suferit o nouă lovitură după ce s-a aflat că ?reparaţia? oferită de dealeri ar putea să nu funcţioneze.
Autorităţile din SUA au lansat o nouă anchetă asupra companiei după ce au apărut rapoarte cu şoferi care au experimentat situaţii de accelerare necontrolată şi după revenirea maşinilor din service.
Peste zece asemenea plângeri au apărut în SUA, deşi acestea nu au fost încă verificate.
Toyota se confruntă cu potenţiale acţiuni legale ce o vor afecta serios financiar şi a fost de asemenea acuzată de muşamalizare, iar preşedintele său, Akio Toyoda, a fost umilit prin convoarea la audieri în cadrul unei comisii a Congresului.
Administraţia pentru siguranţa traficului -NHTSA a cerut proprietarilor de Toyota să anunţe imediat autorităţile dacă mai întâlnesc probleme cu acceleraţia după revenirea de la service.
NHTSA anchetează acum rapoartele deja existente.
Analiştii sunt din ce în ce mai covinşi că Toyota ar putea încă avea probleme de control al calităţii şi multe din acestea se regăsesc în sistemul electronic al maşinii- o zonă unde inginerii tradiţionali nu prea contează şi problemele sunt extrem de dificil de detectat.
Toyota a încercat să respingă afirmaţiile că problemele la acceleraţie ar fi în softwareul de control, preferând să se concentreze pe defecţiunile mecanice.

×
Subiecte în articol: Toyota
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close