Astfel se deschide calea pentru cumpărarea cu 12,4 miliarde de euro, de către grupul american General Electric (GE), a activităţilor din energie ale Alstom, afacere convenită în luna iunie.
Săptămâna trecută, CEO-ul grupului francez Patrick Kron a indicat că Alstom îşi va asuma în întregime amendă şi nu o va transfera GE, chiar dacă filialele energetice - Alstom Power, Alstom Grid - au fost implicate în dosar de SUA.
Decizia ar urma să aibă un impact negativ asupra fabricantului de trenuri de mare viteză, a adăugat Kron.
Penalitatea financiară de 772 milioane de dolari este cea mai mare aplicată vreodată în cadrul legii americane privind practicile de corupţie în străinătate, anunţă luni într-un comunicat Ministerul american al Justiţiei.
Alstom a recunoscut că unii dintre responsabilii şi angajaţii săi au dat mită unor oficiali din Indonezia, Egipt, Arabia Saudită, Bahamas şi Taiwan pentru a obţine contracte.
Acordul amiabil poartă numele de "deferred prosecution agreement" şi prevede că firma recunoaşte o parte din faptele de care este acuzată şi se angajează să nu mai comită infracţiuni similare. În schimb, autorităţile renunţă la urmărirea în penal în acest dosar.