Antena 3 CNN Economic Cea mai scumpă toamnă din ultimii ani: Ce prețuri au legumele de sezon în 2024, față de 2023

Cea mai scumpă toamnă din ultimii ani: Ce prețuri au legumele de sezon în 2024, față de 2023

legume de toamna
Legume de toamnă. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    09 Sep 2024   •   08:28

A început toamna, iar preţul legumelor şi fructelor de sezon este mai mare ca niciodată. Românii care pun murături ajung să plătească dublu, față de anul trecut.

În piețele din București, un kilogram de roșii se vinde cu 10 sau chiar 12 lei, dublu față de anul trecut. Și castraveții sunt de două ori mai scumpi, iar kilogramul se vinde la unele tarabe chiar și cu 8 lei. Gogoșarii și ardeii kapia costă 10 lei în piețe, un preţ cu 30% mai mare decât în toamna anului trecut.

Conopida este și ea cu un leu mai scumpă anul acesta decât în 2023. Iar faptul că nu mai găsești kilogramul de legume sub 5 lei, indiferent despre ce legumă discutăm, a făcut ca această toamnă să fie una dintre cele mai scumpe  din ultimii ani.

Ceapa se vinde la 5 lei kilogramul, la fel și cartofii, iar acestea sunt produse care acum câțiva ani se vindeau chiar și la 2 lei.

Astfel, cei care vor să facă câteva borcane de zacusca plătesc în jur de 150 de lei pe câteva legume. Asta în contextul în care anul trecut plăteau undeva 80 de lei. Cei care pun murături plătesc dublu.

De exemplu, pe 25 de kg de castraveți acum oamenii dau 200 de lei, iar anul trecut aceeași cantitate costă doar 100 de lei.

×
Subiecte în articol: piete legume toamna preturi
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close