2,5 milioane de români sunt asigurați la această companie. Este a patra companie mare de asigurări din ultimii 8 ani care intră în insolvenţă.
Pe rând, au intrat în insolvență Astra în 2015, Carpatica în 2016, City în 2021 și acum Euroins.
Vorbim aşadar despre o lovitură pentru propietarii de autoturisme, în condiţiile în care preţurile poliţelor RCA au crescut cu 71% anul trecut.
Deficitul de capital de solvabilitate pentru Euroins este de aproximativ 400 de milioane de euro în condiţiile în care cerinţa de capital minim este de 250 de milioane de euro. În cazul celor aproximativ 2,5 milioane de şoferi români, aceştia vor fi despăgubiţit de Fondul de Garantare a Asigurărilor, respectiv din bugetul românilor.
Citeşte şi: Surse: ASF a decis insolvența companiei Euroins! Ce se va întâmpla cu cei peste 2,5 milioane de asigurați
Asigurările încheiate cu Euroins rămân valabile încă 90 de zile după deschiderea procedurii de faliment
"Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) a luat notă de decizia Autorității de Supraveghere Financiară privind retragerea autorizației de funcționare a societății Euroins România, promovarea de către autoritate a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și numirea FGA – Fondul de Garantare a Asiguraților ca administrator interimar al societății. Informații utile pentru asigurați si păgubiți.
În primul rând: polițele de asigurare încheiate de clienți la Euroins România rămân valabile, conform prevederilor legale, încă 90 de zile după data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment. Astfel, șoferii care aveau polițe RCA la această societate vor putea circula în continuare pe drumurile publice, rămânând asigurați până la data respectivă. De asemenea, aceștia au posibilitatea de a denunța în orice moment polița, pentru a încheia una nouă, la un alt asigurator autorizat.
În al doilea rând: în ceea ce îi privește pe păgubiții unui accident cauzat prin intermediul unui vehicul acoperit printr-o poliță RCA emisă de societatea Euroins România, ei vor fi despăgubiți în baza acesteia, în limitele și termenele stabilite de legislația în vigoare privind Fondul de Garantare a Asiguraților, respectiv de până la 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare", se arată într-un comunicat al UNSAR.