Antena 3 CNN Economic Câți bani vor primi românii în plus, în mână, după majorarea salariului minim

Câți bani vor primi românii în plus, în mână, după majorarea salariului minim

Scutirea de taxe pentru salariul minim a creat noi tensiuni în Coaliția de guvernare. Cu toate acestea, PSD și PNL au reușit să se pună de acord în ceea ce privește majorarea acestuia.

de Cătălina Mănoiu    |    28 Mai 2024   •   14:00

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat deja creșterea salariului minim de la 3300 lei la 3700 lei brut. 

Câți bani primește în mână un angajat plătit cu salariul minim

În acest moment, salariul minim pe economie este 3.300 de lei brut. Asta înseamnă că un angajat plătit cu cel mai mic salariu primește în mână, lunar, 2.080 de lei. 

Propunere Guvernului, discutată deja cu sindicatele și patronatele, este ca salariul minim să crească, de la 1 iulie, la 3.700 de lei brut. 

Cât vor primi românii după majorarea salariului

Au existat divergențe însă cu privire la scutirea de taxe. În momentul de față avem o scutire de taxe de 200 de lei din salariul minim. Asta ar face ca, după majorare, un român să primească în mână 2.307 lei.

Cei din PNL, dar și patronatele, au cerut ca scutirea de taxe să crească la 300 de lei, astfel încât românii remunerați cu salariul minim să primească în mână 2.352 de lei.

Cu alte cuvinte, PSD și PNL s-au certat pentru o diferență de doar 45 de lei, care reprezintă suma pe care o vor primi în plus angajații cu salariul minim. Ce înseamnă 45 de lei pentru un angajat? Aproximat 1,5 lei în plus pe zi.

În România sunt aproximativ 1 milion de angajați plătiți cu salariul minim pe economie, ținând cont de faptul că numărul acestora a scăzut după ce a intrat în vigoare obligativitatea ca la doi ani de la încheierea contractului cu salariul minim pe economie, acesta să fie majorat. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Congresul USR decide cum se împarte puterea sub șefia Elenei Lasconi
x close