Acesta este motivul pentru care mulţi români preferă sa cumpere de acum.
Preţurile diferă însă în toate judeţele din ţară.
Mai este aproximativ o săptămână până la Paște, iar românii deja au început să facă cumpărăturile pentru masa de sărbătoare.
Forfotă este și în ferme. Spre exemplu, la o fermă din județul Giurgiu, sunt pregătirile în toi.
Sunt mulţi miei, dar acesta sunt niște aspecte care au influențat automat și prețul, iar în ceea ce privește cele mai importante motive vorbim, de exemplu, despre faptul că au crescut costurile cu hrana animalelor.
Acesta ar fi un prim motiv, însă este important de spus că au crescut și costurile cu combustibilul, cu energia, iar cei care au astfel de ferme spun că se găsește foarte greu și forță de muncă, în special ciobani.
Așadar, au crescut și costurile cu forța de muncă, aşadar şi prețul a fost afectat.
Preţul unui kilogram a ajuns până la 70 de lei la raft şi ar mai putea creşte zilele viitoare.
În județele de lângă Bucureşti și în Bucureşti se vinde în viu kilogramul de miel cu prețuri cuprinse între 22 și 24 lei per kilogram, iar bucureștenii găsesc la raft kilogramul de miel cu aproximativ 45-50 lei per kilogram, conform monitorizării Antena 3 CNN.
În județe precum Mehedinți, la raft kilogramul de miel este aproximativ 40 lei per kilogram, iar la polul opus, în județe precum Arad sau Constanța, prețul poate să depășească chiar și 60 lei pe kilogram. Mai exact, 60-70 lei kilogramul la Arad şi 50-60 de lei la Constanţa.
Preţul unui kilogram de carne de miel, în funcţie de judeţ
Bucureşti:
45-50 de lei la raft
25 de lei în viu
Mureş:
55 de lei la raft
23 de lei în viu
Timişoara:
50 de lei la raft
25 de lei în viu
Mehedinți:
40 de lei la raft
25 de lei în viu
Arad:
60-70 de lei la raft
25 de lei în viu
Constanța:
50-60 de lei la raft
25 de lei în viu
Sibiu:
50-55 de lei la raft
23-25 de lei în viu
Craiova:
40-50 de lei la raft
20-25 de lei in viu
Alba:
45-50 de lei raft
23-25 de lei in viu.