Antena 3 CNN Economic Schimbări pe piaţa RCA din România. Cine va plăti reparaţiile în caz de accident

Schimbări pe piaţa RCA din România. Cine va plăti reparaţiile în caz de accident

Bianca Voinea
1 minut de citit Publicat la 10:00 31 Ian 2021 Modificat la 10:00 31 Ian 2021
o_1etblqi331cj012pt9ak1trb1jddb.jpg

Mai exact orice păgubit dintr-un accident rutier își va putea repara mașina cu bani de la propriul asigurător, urmând ca acesta să îi recupereze de la firma șoferului vinovat de producerea accidentului. Mai multe aflați din clipul video.

BizNews. Ce sectoare economice susţin că sunt discriminate de Guvern

Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România solicită Guvernului României reintrarea de urgență în legalitate. Ovidiu Gheorghe, președintele ACDBR, susține că problema pleacă de la aplocarea Ordonanței de Urgență 130/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative care reglementează activitatea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, în contextul crizei de COVID-19.

Această Ordonanță a Guvernului a fost modificată anul trecut, în decursul a 5 luni de zile, prin alte două OUG-uri (nr. 174 și nr. 199), precum și prin Legea nr. 220/2020.

Deși reglementările europene și naționale în domeniul ”ajutoarelor de stat” și chiar OUG nr. 199/2020 instituie în sarcina Guvernului României obligația de a informa Comisia Europeană în vederea aprobării schemelor de ajutor de stat, România a notificat Comisiei doar modificările aduse OUG 130 prin propriile Ordonanțe (174 și 199), nu și modificările aduse prin Legea 220/2020, ceea ce o face inaplicabilă.

Legea nr. 220/2020 aduce modificări esențiale Ordonanței 130, în sensul că introduce în lista codurilor CAEN eligibile și alte domenii economice, precum distribuția de bunuri de larg consum și producția vinurilor din struguri.

Ce se întâmplă cu antreprenorii din aceste domenii în contextul în care pe 29 ianuarie 2021 era termenul maxim ca IMM-urile să poată depune cereri de finanțare la Măsura 3 aflați din clipul video.

BizNews. Noi reguli pentru construcţii şi renovări majore

2021 aduce schimbări majore pentru construcții și renovări majore. Directiva Europeană privind performanța energetică a clădirilor obligă și România să introducă noi standarde de clădiri cu consum energetic aproape de zero (nZeb).

Ce înseamnă asta? Înseamnă clădiri cu risipă de energie cât mai mică și, mai mult decât atât, din necesarul de energie care rămâne pentru consum în clădire cel puțin 30% trebuie asigurat din surse regenerabile, care fie sunt asigurate la fața locului, fie să se situeze la o distanță nu mai mare de 30 de kilometri de clădire. Specialiștii spun că nu toate obligațiile pot fi îndeplinite.

Ce recomandări au aceștia pentru autorități, dar și cu cât cresc investițiile construcțiilor ca urmare a noilor standarde, aflați din clipul video.

BizNews este o rubrică realizată de Bianca Voinea.

×
Etichete: BizNews
x close