Antena 3 CNN Economic Biz News Videanu se justifică. Salariile directorilor de companii din subordinea Ministerului Economiei nu au crescut

Videanu se justifică. Salariile directorilor de companii din subordinea Ministerului Economiei nu au crescut

Videanu se justifică. Salariile directorilor de companii din subordinea Ministerului Economiei nu au crescut
20 Iun 2009   •   09:44

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, se justifică în privinţa salariilor mari ai şefilor de companii aflate în subordinea ministerului. În definitiv, se scuză Videanu, nu sunt mai mari decât salariile unor secretari de stat. Precizarea lui ministrului Economiei vine după ce Antena 3 a dat publicităţii un proiect al ministrului, care cerea salarii de zeci de mii de euro, pentru şefii de la Hidroelectrica şi de la Combinatul Turceni.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat vineri seară, la Petroşani, că salariile directorilor nu au crescut la nicio companie din subordinea ministerului pe care îl conduce şi nici nu urmează să crească.

CARTOANE 01
"Aş vrea să corectez acea informaţie care a apărut. Nu există nicio companie din subordinea Ministerului Economiei la care să fi crescut salariile la vreun director. Nu urmează să crească absolut deloc. Ordonanţa de urgenţă este clară din acest punct de vedere, directorii companiilor naţionale nu pot avea pe parcursul anului 2009 decât salariul la nivel de secretar de stat", a declarat Videanu, citat de Mediafax.

Ministrul Economiei se contrazice, însă. Antena 3 a intrat miercuri în posesia unor documente care arată fără drept de apel majorări salariale uriaşe pentru conducerile unor companii de stat. Cel care a venit cu documentele: Adriean Videanu. În mapa respectivă erau măriri substanţiale de lefuri pentru şefii de societăţi ce au ca acţionar majoritar statul. De exemplu, fondul de salarii pentru directorii de la Hidroelectrica se ridică la 100.000 de euro. Şi directorii de la Turceni au fost binecuvântaţi cu salarii ce se apropie uneori chiar şi de 50.000 de euro.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Adriean Videanu
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close