Antena 3 CNN Economic Biz News Verizon Wireless, Alcatel-Lucent şi Ericsson, acord pentru crearea unei reţele wireless ultrarapide

Verizon Wireless, Alcatel-Lucent şi Ericsson, acord pentru crearea unei reţele wireless ultrarapide

Verizon Wireless, Alcatel-Lucent şi Ericsson, acord pentru crearea unei reţele wireless ultrarapide
20 Feb 2009   •   10:03

Verizon Wireless a anunţat, miercuri, că va încheia un acord cu Alcatel-Lucent şi Ericsson, pentru crearea unei reţele wireless mai rapide rapide prin tehnologia LTE (Long Term Evolution). Comtractul valorează câteva miliarde de dolari.
LTE este, potrivit specialiştilor, ?găselniţa momentului? în materie de wireless. Este mult mai rapidă decât actualele mijloace prin linii fixe sau reţele 3G, anunţă CNN. O melodie va putea fi descărcată în doar 3 secunde. Potrivit Cnet, tvitez de descărcare a internetului mobil ar putea ajunge la 50-60 Mbps, faţă de 400 Kbps-700Kbps a actualei retele 3G EV-DO a Verizon Wireless.
Verizon Wireless, joint-venture compus din Verizon Communications (SUA) şi Vodafone Group (Marea Britanie), este cel mai mare operator care dispune de această tehnologie. În Japonia, a fost adoptată de NTT DoCoMo, în 2008.
În alte părţi ale lumii, totuşi, operatorii au fost reticenţi în a investi în această tehnologie, şi ca urmare a problemelor economice din prezent care fac presiuni asupra companiilor să reducă cheltuielile de capital.
Analiştii se aşteaptă ca piaţa telecomunicaţiilor să se contracte cu minim 5% în 2009.
Serviciul va fi disponibil din 2010 în Statele Unite, iar în Europa abia din 2011-2012.
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close