Antena 3 CNN Economic Biz News Venituri bugetare cu 8.68% mai mici în ianurie faţă de aceeaşi lună din 2008

Venituri bugetare cu 8.68% mai mici în ianurie faţă de aceeaşi lună din 2008

Venituri bugetare cu 8.68% mai mici în ianurie faţă de aceeaşi lună din 2008
10 Feb 2009   •   18:39

Veniturile bugetare au scăzut în luna ianuarie cu 8,68% în comparaţie cu aceeaşi lună a anului 2008. Potrivit datelor prezentate de ministerul de Finanţe, veniturile la bugetul general consolidat au totalizat 13,82 miliarde lei în ianuarie, faţă de cele 15,13 miliarde de lei din anul anterior. Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea, a declarat că bugetul lunii ianuarie a reprezentat 94% din suma programată.
România ar putea rămâne fără fondurile comunitare care-i revin în calitate de stat membru în cazul în care va fi sancţionată de către Comisia Europeană pentru deficitul bugetar excesiv pe anul trecut, a avertizat premierul Boc.
Premierul Boc a mai declarat că Guvernul va redistribui către bugetele locale fonduri pentru finanţarea unor proiecte, după ce la sfârşitul anului trecut sumele neutilizate de primării până la finele anului 2008 au fost restituite la bugetul de stat, cu scopul a reduce deficitul bugetar pe 2008.
Emil Boc a mai arătat, în cadrul discursului susţinut la lucrările Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România, că Guvernul va continua să sprijine atragerea de fonduri europene şi directţionarea lor spre comunităţile locale, astfel încât acestea să-şi poată continua proiectele de dezvoltare la nivel local.
Opoziţia a criticat vehement proiectul de buget. Liberalii susţin că actuala coaliţie de guvernare a uitat de angajamentele pe care le-a făcut în campania electorală, iar acum şi-a propus să treacă urgent prin parlament proiectul de buget pentru ca oamenii să nu observe greşelile.
Parlamentarii UDMR sunt nemulţumiţi pentru că în acest proiect de buget, guvernul nu a inclus şi măsuri anti-criză.
Proiectul de buget va fi discutat în comisiile de specialitate, iar săptămâna viitoare ar trebui să fie votat de plenul Parlamentului.
Antena3

×
Subiecte în articol: Ministerul Finantelor Gheorghe Pogea
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close